4/22/2013

Ihana kamala kasari

Ylioppilasmekkoon sopivia kaavoja etsiessä törmäsin johonkin, joka minun on aivan pakko jakaa kanssanne! Olen saanut sukulaisilta paljon vanhoja käsityölehtiä arkistoitavaksi ja tutkittavaksi. Materiaalia löytyy muistaakseni jopa 40-luvulta asti. 80-luvulta on vain pari helmeä tallessa. Tässä olkaa hyvä, parhaita paloja vuosien 1983 ja 1989 Suuresta Käsityökerhosta! Nämä ovat ihan hillittömiä!

(Klikkaa kuvat suuremmiksi)

Osa 1: Kaikkea collegesta

80-luku, college ja olkatoppaukset selkeästi kuuluvat yhteen."Työhön ja vapaa-aikaan. Collegeasu on aina ajankohtainen!"Tämän aukeaman malleja olisin halunnut kokeilla, mutta kaava-arkki on mennyt hukkaan. Höh!Osa 2: "Houkuttelevan väriset puserot"


"Syksyksi opiskelijapoika tarvitsee uusia neuleita."


Makeat moppineuleet?!Osa 3: Jotain ihan muuta"Leikitään kovista."

Voi apua. Onneksi en elänyt nuoruutta 80-luvulla, mutta toisaalta meillä 90-luvulla syntyneillä ei taida myöskään olla paljon kehuskelun aihetta. 2000-luvun matalat lantiofarkut ja liian lyhyet paidat, 2010-luvun legginsit ja takapuolen yli vedetty pitkä toppi eivät ole ehkä tyylikkäimpiä mahdollisia vaatteita. Jälkimmäiseen trendiin myönnän itsekin osallistuneeni joskus yläasteella. Sen jälkeen legginsit ovat kuuluneet yhteen vain ja ainoastaan todella pitkän leveähelmaisen tunikan tai mekon kanssa!

13 kommenttia:

 1. Toi "oho, silmukka putosi" on oikeestaan aika hieno :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mietin ihan tosissani sen toteuttamista. :D Ei taida vaan aika ja kärsivällisyys riittää tohon kirjoneuleeseen just nyt.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sinillä siivous sujuu? Jos nää onkin jotain lankamoppineuleita?

   Poista
 3. Toi silmukkapakopaita on hieno! Voisin pitää!

  VastaaPoista
 4. Toi silmukkapakopaita on hieno! Voisin pitää!

  VastaaPoista
 5. Munkin mielestä silmukkapakopaita on itse asiassa aika pähee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jo tarpeeksi outo ollakseen hieno. :D

   Poista
 6. Armoa! :D Jotain mullakin oli päällä 80-luvulla, mutta ei kai nyt mitään ihan tuollaista... ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan nää naistenlehtien stailaukset ampuu yli! :D

   Poista
 7. Selailin juuri vanhoja käsityölehtiä ja järkytyin suurimmasta osasta vaatteita. Oli siellä tosin positiivisiakin yllätyksiä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lohduttaa, että monesti lehtien stailaukset ovat liioiteltuja. Tuskin monikaan lehdissä esiteltävistä tyyleistä kävelisi nykyäänkään kadulla täsmälleen samanlaisena vastaan. :) Voin vaan kuvitella miten nykyisille naistenlehdille nauretaan 30 vuoden kuluttua! :D

   Poista