Saumuroituja imuja kierrätysmateriaaleista, kuten lakanoista, trikoovaatteista, harsoista ja froteepyyhkeistä
Vaippoja ja muita vauvajuttuja blogi pullollaan - mitäpä muuta sitä voisikaan odottaa, kun käsityöihminen saa lapsen?
Edellisestä kestovaippapostauksesta on kuukausi aikaa. Viimeksi julistin, etten ole ryhtymässä yökestoiluun ja kestojen kanssa kodin ulkopuolelle lähteminenkin mietityttää. Mutta kas kummaa, nyt meillä käytetäänkin kestoja sujuvasti niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin, eikä kertakäyttövaippoja mene vuorokaudessa kuin yhdestä kolmeen kappaletta. Kirppikseltä olen löytänyt edulliseen hintaan tehokkaampia imuja, kuten hamppua ja bambua, joten vaippojen vaihtovälikin on kohtuullisempi. Kolme tuntiakaan ei ole mitenkään mahdoton väli, joten kertakäyttövaippaa ei tarvita pitkillä päiväunillakaan.
Tekstiilisuunnittelun opiskelun kannalta tämä "välivuosi" vaipparalleineen on ollut erittäin hyödyllinen. Nyt tiedän käytännössä miten puuvilla, polyesterfleece, hamppu, bambu ja mikrokuitu käyttäytyvät kastuessaan ja millä tavalla niitä kannattaa huoltaa. Kohta uskallan kokeilla yökestoiluakin! Kertakäyttövaipat toimivat vielä kuukausi sitten, mutta Sulon kasvettua meidän piti valita pituudesta sopivampi iso koko, joka on vyötäröstä liian iso ja vaipat vuotavat siksi helposti kyljestä. Ärsyttävää. En siis häviäisi mitään, vaikka kokeilisinkin kestoja parina yönä.
Paketteja odotellessa ihailen jo hankkimiani päiväkäyttöön sopivia vaippoja. Niin herkullisen värisiä! Kun joku ihmettelee, miten jaksan pestä vaippapyykkiä, sanon vain, että tämä on oma uusi harrastukseni ja minä nautin näteistä kuoseista ja värikkäistä vaipoista. On meillä niitä kertakäyttövaippojakin, mikäli kestoilu väsyttäisi.