4/29/2015

Villaa imuksi vaippaan?

Yövaippojen koostamista opetellessani törmäsin monesti vinkkiin villaimuista. Olin hieman epäileväinen, koska ajattelin, että villaimut olisivat jotenkin hankalia käytössä. Villahousut olivat ajatuksena luontevammat, koska ne tulisivat varsinaisen vaipan päälle, eivätkä siis altistuisi niin paljon kosteudelle (= pissalle).

 Edestä levennetty Huopasesta neulottu imu, sininen Jokea ja vironvillaa kaksinkerroin ja alimpana hahtuvaimu. Superkorkeat miltei kainaloihin ulottuvat yökäyttöön suunnitellut villahousut on neulottu myös Novitan Joki-langasta.

Ensimmäisen villaimukokeiluni tein villahousujen sisään haaraan laitettavaksi varmistajaksi, mutta pian yövaippakokeilujen (lisää yövaippojen imuista täällä) alettua laitoin imun rohkeasti taskuvaipan sisälle alimmaiseksi. Villaa suositellaan vaipoissa joko alimmaiseksi hitaaksi varmistavaksi imuksi tai suoraan iholle hoitamaan vaippa-alueen ihoa. Maitokakkavaiheeseen en villaimua suosittele iholle enkä vaipan pohjalle, mutta kun lapsi syö kiinteitä, ei kakkakaan enää kastele koko vaippaa ja villaimua on helppo käyttää.

Villaimut kannattaa ennen käyttöä käsitellä lanoliinilla (ohjeet täällä), jolloin niistä tulee itsestään puhdistuvia ja hajuttomia. Villaimua ei siis tarvitse pestä joka käytön jälkeen, vaan pesua tarvitaan vasta, kun haju ei lähde tuulettamallakaan tai imu tahriintuu esimerkiksi kakasta. Itse hoidan yövaipassa käytettyä villaimua laittamalla sen heti aamulla kuivumaan ilmavasti joko ulos tai kylpyhuoneeseen vaippapyykkikorin reunalle. Ulkona imu tuntuu raikastuvan selkeästi. Yhdelläkin kerralla yövaipassa oli voimakas katku, joka oli tarttunut myös villaimuun, mutta päivän ajan ulkona tuulettaminen toi imuun takaisin villanhoitoaineen sisältämän laventelin tuoksun. Villa on kyllä uskomaton materiaali!

Hailuotolaisesta suomenlampaan villaisesta hahtuvalangasta neulottu imu

Olen neulonut villaimuja erilaisista villalangoista. Suosikkini on hahtuvasta neulomani imu, joka on alkanut huopua käytössä. Se tuntuu vain muuttavan paremmaksi ja paremmaksi mitä useammin se on käytössä. Muita villaimuihin sopivia lankoja ovat sataprosenttiset villalangat, joita ei ole superwash-käsitelty ja joille suositellaan käsinpesua. Tällaisia lankoja ovat esimerkiksi Novitan Huopanen, Suomivilla ja Joki. Villaimussa lankojen paksuudella ei periaatteessa ole väliä, joten niissä voi sekoittaa vapaasti eri paksuisia lankoja. Edes löysäksi jäänyt käsiala ja reiät eivät imussa haittaa, koska imu toimii verkkomaisenakin ja huopuessaan siitä tulee vieläkin varmempi.

Tekniikaksi villaimussa sopivat niin neulominen kuin virkkaaminenkin. Virkkaamalla villaimusta tulee helposti paksu. Mallina voi olla oikeastaan mikä vaan, mikäli imua käytetään esimerkiksi taskuvaipassa alimmaisena. Imu voi olla pitkä tai lyhyt, jolloin se voidaan sijoittaa paikkaan, jossa tarvitaan eniten imutehoa. Se voi olla suorakaide, tiimalasin muotoinen tai "T-kirjaimen muotoinen", jolloin toinen pää on toista leveämpi, mikä on toimiva malli erityisesti pojan vaipassa. Itse suosin imuissa ainaoikeinneuletta, koska se pysyy hyvin kuosissa leveydestään, eikä rullaannu. Imussa mallineuleella ei kuitenkaan ole muita rajoituksia kuin rullaamaton neulos, joten mikäli imuun haluaa neuloa vaikka palmikoita, se onnistuu kyllä.

Näin minä neulon villaimuni:

Valitsen villalangalle sopivat puikot tai ohuemmat, mikäli haluan paksun ja tiiviin imun. Luon löysällä otteella silmukoita silmämääräisesti oikean leveyden verran ja venytän vielä luomiskerrosta tarkistaakseni, ettei imusta tule liian leveä. Ensimmäisellä kerroksella neulon kaksinkertaisella langalla eli neulottavalla langalla ja luomiskerroksesta jääneellä hännällä, jolloin säästyn yhden langan käsin päättelyltä. Sitten neulon ainaoikeinneuletta, kunnes korkeus on mielestäni sopiva ja päätän silmukat löysästi. Langanpään päättelen pujottelemalla ne neuleen sisään. Päättelyä ei tarvitse tehdä viimeisen päälle, koska imu kuitenkin huopuu käytössä, jolloin se ei pääse enää purkautumaan. Tosi laiska voi jättää langat päättelemättä, varsinkin jos niitä on paljon, ja huovuttaa ne yhteen.

4/18/2015

Vuoden 2015 äitiyspakkauksen kestovaippa testissä


Sain Jutta Oy:ltä testattavakseni tämän vuoden Kelan äitiyspakkauksen kestovaipan Pilvi-yhdenkoontaskuvaipan. Pähkäilin itse viime vuonna äitiyspakkauksen saatuani silloisessa pakkauksessa ollutta Totsbots-taskuvaippaa ja sen imuja ja olisin silloin arvostanut vinkkejä vaipan käytöstä. Siksi ajattelin tänä vuonna pyytää testattavaksi uusimman äitiyspakkauksen kestovaippaa ja esitellä tuoreille vanhemmille, miten se toimii.

 Pilvi-taskuvaippa ja Kelan äitiyspakkaus esillä Lapsimessuilla 2015

Pilvi-taskuvaippa ja kestoilun hyödyt

Pilvi-yhdenkoontaskuvaippa on uudelleen käytettävä ja pestävä kestovaippa, joka sopii vastasyntyneestä taaperoon (n. 3-11 kg). Pilvi-taskuvaippa koostuu vaippakuoresta ja imuosista (2 kpl), jotka laitetaan kuorivaipan taskun sisälle. Kuorivaippa on ulkopuolelta polyuretaanilaminoitua (PUL) polyesteriä ja ihoa vasten oleva sisäpuoli bambukuidusta valmistettua mukavan tuntuista fleeceä. Imuosat ovat mikrokuitua, joka imee kosteutta nopeasti.

Kestovaippa on edullinen ja ekologinen valinta. Lapsi käyttää noin 30 kuukautta kestävän vaippakautensa aikana jopa 5000 kertakäyttövaippaa, joka vastaa 1500 kilon jätemäärää (lähde: Kestovaippayhdistys). Kestovaippoja käyttämällä jätemäärä pienenee ja rahaa säästyy merkittävästi. Kestoilla voi osa-aikaisesti tai ympäri vuorokauden niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin kauppa- ja kyläilyreissuilla. Kestovaippa on lisäksi ihoystävällinen valinta ja se voikin olla avuksi allergikkovauvojen iho-ongelmiin.



Vaipan käyttöönotto
 
Pese vaippa alla olevien ohjeiden mukaisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa, jotta kankaat pääsevät imuunsa.

Pesu ja huolto
  • pesu 60 asteessa
  • ei huuhtelu- tai valkaisuaineita
  • huuhteluaineeksi sopii etikka
  • kuivatus pyykkinarulla
  • pesu viimeistään kolmen päivän päästä käytöstä

Pese Pilvi-taskuvaippa ja sen imut 60 asteessa. Poista imut ennen pesua vaipan sisältä ja kiinnitä tarrat niiden vastinkappaleisiin, ns. pesutarroihin. Samaan koneelliseen voi laittaa esimerkiksi lakanoita, pyyhkeitä, harsoja tai vauvan vaatteita Lämmin pesu irrottaa likaa ja tappaa bakteereita tehokkaammin kuin viileä. Halutessasi voit käyttää esipesua ja lisähuuhtelua. Esipesu on kätevä varsinkin maitokakkavaiheessa, mikäli maitokakkaa ei halua huuhdella ennen pesua pois.

Kiinnitä tarrat pesutarroihin ennen pesua

Tarkista, että pyykinpesuaineessasi on alle 5% saippuaa ja että se on zeoliititonta (zeoliitti on hienoa savea, joka tukkii kosteutta läpäiseviä kankaita, kuten fleeceä). Useimmat suosivat hajusteetonta pyykinpesuainetta vauvan pyykissä, mutta se ei ole välttämätöntä. Pyykinpesuaineen määrää ei tarvitse lisätä vaippapyykissä - päinvastoin suositeltua pienempikin määrä riittää hyvin. Älä käytä vaippapyykissä huuhteluainetta (heikentää vaipan imutehoa) tai valkaisuainetta (heikentää kosteutta pitävää PUL-kuorta). Etikka huuhteluaineena vähentää mahdollisia hajuja ja pehmentää mukavasti pyykkiä. Käytän itse etikkaa kuuden kilon koneelliseen noin kaksi pientä etikkapullon korkillista.

Pese vaippa käytön jälkeen viimeistään kolmen päivän päästä. Mikäli peset vaippapyykkiä usein, suosittelen, että poistat imut heti kuoresta ja asetat kaikki osat ilmavasti kuivumaan esimerkiksi pyykkikorin reunalle. Meillä vaipat kerätään erilliseen säkkimäiseen pyykkikoriin ja laitan kosteimmat vaipat sen reunalle kuivumaan. Voit säilyttää likaiset vaipat ilmavasti pyykkikorissa tai liotuksessa kannellisessa ämpärissä niin, että vaipat peittyvät kokonaan veden alle. Liotuksessa vesi on kylmää ja se vaihdetaan päivittäin.

Mahdolliset tahrat niin vaipan sisä- kuin ulkopuoleltakin on helppo poistaa sappisaippualla, jota saa monista marketeista pyykinpesu- tai tahranpoistoaineiden hyllyltä nestemäisenä ja palana. Sappisaippualla puhdistuvat jopa ruokaillessa tulleet mustikkatahrat.

Pesun jälkeen

Säädä vaipan kokoa pystysuuntaisilla neppareilla lapselle sopivaksi. Voit säätää joko koko rivin neppareita tai vaikka vain ulommaisia, mikäli vaipassa on enemmän imuja (esim. yövaippa). Lapsen kasvaessa säädä neppareita uudelleen.

Säädä vaipan korkeutta neppareilla

Vastasyntyneelle sopivat korkeuden säädöt

Lapsen koosta riippuen noin 2-6 kk vanhalle lapselle sopivat säädöt

Lapsen koosta riippuen puolivuotiaasta taaperoon sopiva korkeuden säätö

Aseta imuosat vaippakuoren taskuun. Imuosia voi käyttää yksittäin tai yhdessä ja pienelle lapselle imu saattaa istua paremmin taitettuna. Voit käyttää myös äitiyspakkauksen mukana tullutta harsoa vaipan imuksi taiteltuna. Pese tällöin uusi harso ennen käyttöä. Voit lisätä harson väliin, päälle tai alle myös mikrokuituimun.


 Imut taskussa

Pue vaippa lapselle ja kiinnitä se tarpeeksi napakalle tarroilla. Voit säätää tarrat myös toistensa päälle. Tarkista lapsen maatessa selällään, että vaippa on tarpeesi tiukka reisistä nostamalla lapsen jalkoja kohti kattoa. Mikäli jalantiehen muodostuu aukko reiden taakse, kiristä vaippaa säätämällä korkeusneppareita.

Käytön jälkeen vaippa laitetaan pyykkikoriin tai muuhun vaipoille tarkoitettuun astiaan. Kiinteät kakat kipataan vessanpyttyyn. Löysempi kakka on helppo poistaa käsisuihkulla kylmällä vedellä huuhtelemalla. Maitokakkaa ei tarvitse poistaa kokonaan, vaan sen saa helposti pois pesemällä pyykkikoneellisen esipesulla.

Muita vinkkejä
  • vaipan puhdistusta helpottaa vaipan sisäpinnalle asetettava riisipaperi, johon vauvan kakka tarttuu. Riisipaperi laitetaan käytön jälkeen sekajätteeseen.
  • Vaipan imutehoon vaikuttavat siinä käytetyt imut. Hamppu- ja bambuimut imevät paljon kosteutta ohuinakin kerroksina. Niitä voi käyttää nopeasti imevän mikrokuituimun alla. Pilvi-taskuvaippaan sopivat esimerkiksi Jutan myymät vaippaimut.
  • Likaiset vaipat voi kodin ulkopuolella liikkuessa laittaa kosteussululliseen PUL-vaippapussiin. Sama pussi palvelee myöhemmin myös uimahallireissuilla märän uimapuvun ja pyyhkeen kuljetuksessa.

Harsovaippa imuna: Taita 70x70 cm kokoinen harso puoliksi ja aikaan saatu suorakulmio nelinkerroin.

 Harsoimua voi käyttää yhdessä mikrokuituimun kanssa tai erikseen. Lisää harsovaipan taittelumahdollisuuksia löytyy googlettamalla "harso pötköimu" tai "harso kravattitaitos".

Lisää tietoa kestoilusta

Blogipostaus toteutettu yhteistyössä Jutta Oy:n kanssa.

4/14/2015

Lapsellinen messuviikonloppu


Olin viime viikonloppuna messuilemassa bloggarina Messukeskuksessa, jossa pidettiin samaan aikaan Lapsimessut, Kädentaitomessut, Modelexpo, Outletexpo ja Petexpo. Nähtävää siis riitti. Aloitin messuviikonlopun kaikessa rauhassa yksin perjantaiaamuna ja jätin miehen ja pojan kotiin nukkumaan. Ehdin pitkästä aikaa a) laittamaan tukan ja b) meikkaamaan. En ole käyttänyt meikkiä Sulon syntymän jälkeen kuin parissa tilaisuudessa ja olin unohtanut kokonaan, miten helppoa ja nopeaa se oikeasti voi olla.

Gugguu

Yksin ollessani kiertelin messuilla ensimmäisenä markkinaosaston. Messuilla oli myynnissä paljon vaatteita alehintaan, enkä tietenkään voinut olla vastustamatta kiusausta kaikilla osastoilla. Oli kivaa päästä tutustumaan erilaisiin lastenvaatemerkkeihin, erityisesti niihin kotimaisiin vaihtoehtoihin. Messuilla edustivat esimerkiksi Lumoan, MelliEcodesign, Mainio, Papu ja Gugguu, jotka kaikki tekevät ihania suomalaiseen makuun ja aidosti lapselle sopivia käytännöllisiä vaatteita.

MelliEcodesign

Pikkukakkos-vaatetta Martinexin osastolla

Ryysistä Me&i:n alemyynneissä

Ihanaa IvanaHelsinkiä

Retrohenkistä vaatetta Verson puodilta

Kantovälineopastusta Ipanaisen osastolla

Yksi asia, jota jäin ituhippinä messuilta kaipaamaan, olivat kestovaipat! Imetys- ja äitiysvaatteitakaan en juurikaan nähnyt. Kestovaippojen puuttumiseen messuilta vaikutti varmaan Kestovaippayhdistyksen juuri vähän aikaa sitten tapahtunut hallituksen vaihto. Ensi vuonna olisi kuitenkin kiva nähdä vaippoja messuilla muuallakin, kuin Liberon ja Muumin osastoilla. Ehkä pienet kestovaippayritykset ja yhdistys voisivat yhdessä hankkia osaston? Ergonomisia kantovälineitä näkyikin useammalla kojulla, mikä oli tosi kiva juttu!


Messujen ennakkosuosikkini oli Kelan piste ja uusi äitiyspakkaus, jota hypetinkin aiemmin. Pakkaus näytti livenä aivan yhtä hyvältä, kuin netissäkin. Haalari oli todella näppärä ja helppo käyttää.


Äitiyspakkauksessa on tänä vuonna Jutta Oy:n Pilvi-taskuvaippa, josta on tuloillaan lisää juttua blogiin hieman myöhemmin.



Vaatteiden ja muun hömpän lisäksi messuilla oli esillä ihan asiaakin. Oli Odottajan olohuoneen luentoja lääkkeettömästä kivunlievityksestä synnytyksessä, HUS keskoskaappeineen, ne aina yhtä jännittävät palo- ja poliisiautot (minäkin kävin 5-vuotiaan veljeni kanssa maijan takapenkillä, mutta siitä tilanteesta ei todellakaan ole julkaisukelpoista materiaalia...) ja lapsille oma terveellisten välipalojen kokkauspaja.


Olin ajatellut etukäteen, että messuilla viihtyisin oikeastaan eniten Lapsimessuilla ja Kädentaitomessuilla, mutta mukana olleet lapset tykkäsivätkin tosi paljon Modelexposta. Sekä Sulo että veljeni tuijottivat tiiviisti kauko-ohjattavien autojen rallia, pieniä junaraiteita ja Lego-rakennelmia. Niiden parissa olisivat pienet viihtyneet vaikka koko päivän.


Suloinen pienoismallikaupunki, jossa oli reilusti yli 1000 pienenpientä ihmistä


Kädentaitomessut olivat aika pienet, mutta katseltavaa löytyi silti. Paikalla olivat mm. Molla Mills ihanine virkkausjuttuineen, Rosa Matilda Murun neulosten kanssa, Poppanavakka ja muitakin kankaita myyviä kojuja. Juoksin Kädentaitomessut vähän kiireellä läpi, sillä en halunnut haksahtaa enää kangastarjouksiin. Ei olisi ollut varaa ja kaikki kotona olevat kankaatkin odottavat niitä oikeita kaavoja.

Vanja Sean ja Murun ihanat kotimaiset neulokset


Viimeiseksi vielä tärkeimmät: eli mitä messuilta tarttui mukaan. Mitään erityistä messubudjettia minulla ei ollut, mutta me&i:n alennuksiin olin valmistautunut. Löysin itselleni ihanat velourjoogat, joissa kehtaa lähteä kodinkin ulkopuolelle, Pikkukakkos-pipon ja Jellystonen imetyskorun, jota myi Ipanainen. Sulolla on alkanut kamala raapimis- ja repimiskausi, joten korulle on paljon käyttöä. Se on osoittautunut myös aivan loistavaksi viihdykkeeksi autossa ja pienen tehdessä illalla väsyneenä hampaita. Nappasin Miikkarilta veljellenikin vaatetta, sillä tiesin äitini kuolanneen turkoosia nallehupparia. Sulolle ostin imukuppilautasia kolme kappaletta pinkkinä, sinisenä ja vihreänä, kun hintakin oli sopiva kaksi euroa kappaleelta. Pupu Tupuna -harso Metsolalta maksoi vitosen ja Rosa Matildan osastolta löytyi pari kerää villalankaa villavaippahousuihin.

4/07/2015

30 tapaa käyttää harsoa

Harsot ovat olleet meillä tärkeimpiä vauva-ajan tarvikkeita. Niitä kulki alkuun mukana hoitolaukussa aina vähintään kaksi kappaletta. Harsot tunnetaan yleisesti pukluharsoina tai harsovaippoina, mutta ne taipuvat vaikka mihin käyttötarkoitukseen. Tässä muutamia tapoja, joilla olen itse harsoja hyödyntänyt:
(ennen kuin alkaa ällöttää: meillä on peppu- ja naamaharsot erikseen)

1. Harsovaippa
2. Taskuvaipan imu
3. Puklurätti
4. Vauvan nenäliina/naamanpyyhkimisliina
5. Ruokalappu
6. Vauvan peitto (kesän helteillä ihan paras!)
7. Pikkupyyhe
8. Vaipanvaihtoalusta
9. Peppupyyhe
10. Aurinkosuoja vaunuihin
11. Tuulensuoja vaunuihin
12. Näkösuoja vaunuihin (etteivät vieraat tädit ja sedät tuijota, kun lapsi yrittää nukahtaa)
13. Köllöttelyalusta
14. Suoja vauvan alla missä tahansa, kuten sohvalla, vaunuissa ja sitterissä
15. Superpaksu liivinsuoja (yöllä pötkönä imetystopissa toimiva!)
16. Kaulahuivi
17. Imetyssuoja
18. Turbaani/huivi päässä
19. Kapalo
20. Lelu
21. Unirätti
22. Purulelu solmitulla ja kostutetulla kulmalla, kun vauvan hampaat ovat tulossa
23. Kestotalouspaperi sellaisenaan tai neljään osaan saumuroituna
24. Siivousriepu (kun harsoa ei tarvita enää muuhun käyttöön tai siinä on pinttyneitä värjäymiä)
25. Piknik-alusta
26. Istuinalusta
27. Kestositeeseen leikelty imuosa (kun pinttyneesti tahriintuneesta harsosta ei enää ollut muuhun)
28. Kestovaippaan ommeltu kiinteä imuläppä
29. Äidinmaidolla kostutettu kääre, jolla voi hoitaa vauvan ihottumaa (ämmä oikeasti muuten toimii aikuisellakin iho-ongelmiin)
30. Pään tuki kantoliinassa

4/04/2015

Kirppistelyä Kaapelitehtaalla


Kävin tänään Sulon kanssa ensimmäistä kertaa Kaapelin kirppiksellä. Olin varautunut ruuhkaan, mutta en ihan siihen, että tapahtumaan saisi jonottaa kaksikymmentä minuuttia! Onneksi jonotus Kaapelitehtaalle tapahtui tuulen suojassa sisäpihalla. Kävimme kirppiksellä vasta yhden jälkeen, joten varmasti kaikista ihanimmat jutut olivat menneet, mutta ehkä se oli hyväkin niin. En halua edes ajatella miten paljon rahaa näihinkin meni, kun saatoin hieman innostua... Nostin käteistä neljäkymppiä, eikä kaikki raha mennyt, mutta en ollut ihan näin suuriin ostoksiin varautunut. Kirppikset ovat heikko kohtani, koska hinnat ovat sopivia ja nautin löytämisestä. Näissä isommissa tapahtumissa törmää myös moniin tuttuihin.

Ensimmäinen tekemäni löytö oli kolme Pauligin retroa kahvipurkkia yhteensä kahdeksalla eurolla. Paikalliskirppiksellä niistä saisi maksaa saman verran kappaleelta ja yli kymppiinkin hinta on jossain kivunnut. Peltipurkkifanina biletin pääni sisällä, kun kuulin hinnan. Näille ei ole vielä mitään paikkaa meillä, mutta meneväthän nämä vaikka seuraavassa kämpässä. Haaveenani olisi saada keittiö parilla avohyllyllä, joille voisi laittaa kaikki jauhoja, siemeniä ja pähkinöitä sisältävät peltipurkit riviin. Isompaan kotiin (johon muutto ei tosin ole suunnitelmissa tänä vuonna) hankin myös Sulolle parit pussilakanat, kun kerran söpöä kuosia tuli vastaan fiksuun hintaan. Sama muumikuosi löytyy meidän vanhempienkin pussilakanoista ja Aapat taas ovat tuttuja Sulon makuupussista.

Minun ei pitänyt haksahtaa vaatteisiin tällä kertaa, vaan teinpä sen silti... Sulolle ostin ihanan keltaisen Metsolan bodyn, pari yöpukua, karhusetin, raitapaidan, pari kestovaipan imua ja söpön Maxomorran kuumailmapallopipon. Itselleni ostin luottomerkki Boobin mustan imetyspaidan. Mustan topin kanssa kamppailin hetken, mutta koska se olisi helppo yhdistellä ei-imetysvaatteisiin, lähti sekin mukaan.

Avauduin joskus aikaisemmin, miten inhoan mustaa väriä vaatteissa ja miten sitä löytyy vaatekaapistani hyvin vähän. Lapsen syntymän jälkeen mustan osuus vaatekaapista on räjähtänyt. Se vaan on helppo väri, koska siitä eivät näy useimmat ruokatahrat, valuvat maitovanat tai vatsamakkarat. Mustan ohella vaatekappiin on päätynyt hämmästyttävän paljon harmaata, beigeä ja muuta maanläheistä ja helposti yhdisteltävää. Muutenkin tyylini on muuttunut mukavuudenhaluisemmaksi. Olen jopa alkanut kasvattaa hiuksissa ollutta sivusiiliä pois, koska sitä piti olla jatkuvasti ajamassa lyhyemmäksi. Korutkin olen karsinut minimiin, koska Sulo rakastaa niiden räpeltämistä. Tulee jotenkin täti olo, kun huomaan sulautuvani massaan ja ympärillä olevat ihmiset kiinnittävät minuun eri tavalla huomiota. Ennen maastokuvioisessa Saksan armeijan takissa, maihareissa ja sivusiilissä saatoin pelotella ulkonäölläni toiset ihmiset pimeällä pois samalta bussipysäkiltä (ihan turhaan pelkäsivät, lookkini oli vain ekologinen, käytännöllinen ja taloudellinen valinta!) ja nyt minua tervehditään vaatekaupoissakin heti, kun saavun sisään. Uutuutena on tullut tuntemattomien harrastama tädittely. Tänä vuonna enää yksikään ei ole erehtynyt puhumaan minusta tyttönä, vaikka olisin ollut ilman lasta liikenteessä. Saanko saada kolmenkympin kriisin kuukautta vaille kaksiykkösenä, kun kaupan kassakin on myynyt alkoholituotteita ilman paperien tarkistusta?

4/02/2015

Pieni pääsiäiskisu


Sulo pääsi virpomaan ensimmäistä kertaa viime sunnuntaina. Kangaskaapista löytyi (mitäpä sieltä ei löytyisi...) leopardikangasta (entinen Tarzanin lannevaate naamiaisiin, mutta ei siitä sen enempää), joka sopi hyvin väljään kissa-asuun. Päristelin puvun lauantaina valmiiksi pelkkää saumuria käyttäen, koska en ole vieläkään jaksanut huoltaa ompelukonettani. Pienellä etukäteen suunnittelulla erillisistä kangassuikaleista tehdyt nappilistatkin sujuivat ongelmitta. Pohjana asussa on joku ysärikaava, jossa oli todella paljon väljyyttä. Jätin väljyyden kaavaan tahallani, jotta puku mahtuisi Sulolle ulkovaatteiden päälle ja asu sopisi vielä ensi syksynäkin vaikka sisävaatteiden päällä. Huppu, korvat ja häntä on improvisoitu jämäpaloista. Kam-nepit ovat todella näppäriä! Tässäkin projektissa vältyin kokonaan vetoketjun tai napinläpien ompelulta, mikä nopeutti asun valmiiksi saamista.

Sulo on niin söpö tässä asussa, että meillä voisi minun puolestani häärätä pikkukisu vaikka joka päivä! <3 br="">

4/01/2015

Messulippuarvonnan voittaja!

Arvonnan voitti nimimerkki Heidi (jolla on muuten söpö Pieniä hetkiä -blogi!):

"Heidi 20. maaliskuuta 2015 23.10

Minua kiinnostaa messutarjoukset ja kotimaiset lastenvaatteet omenapuunvarjossa@gmail.com"

Kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille ja onnea voittajalle! Käypä Heidi kurkkaamassa sähköpostiisi, niin saadaan messuliput sinulle postiin. :)