4/06/2011

Inkeri-sukkien ohje
Inkeri-sukat

koko: nainen

langat: Novita 7 Veljestä -lankaa, 100 g meleerattua beigeä (060) ja pieniä jämäkeriä 7 Veljestä -lankaa: mustaa, valkoista, kyyhkynsinistä, taivaansinistä, pinkkiä, punaista, keltaista, tummanruskeaa

sukkapuikot: 3 mm tai käsialan mukaan

sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki kerrokset oikein

tiheys: 22 s sileää neuletta = 10 cmNirkkoreunuksen neulominen:

Aloita sukka neulomalla nirkkoreunus. Luo sukkapuikoille beigellä langalla 48 silmukkaa, jaa tasan 4 puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä. Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena 4 krs. Neulo yhden kerroksen ajan vuorotellen 2 o yht ja langankierto. Neulo 4 krs sileää neuletta. Viidennellä kerroksella taita reunus kaksin kerroin niin, että aloitus jää sukan varren sisäpuolelle. Poimi 1. puikolle aloituskerrokselta 1 s ja neulo 2 o yht. Toista niin, että poimit reunuksesta aina seuraavan silmukan ja neulot 2 o yht, kunnes reunus on kerroksen loppuun tultaessa neulottu kokonaan kiinni. Neulo 7 krs sileää neuletta  beigellä langalla.

Varren raidat:

Tee raidat seuraavassa järjestyksessä: musta, valkoinen, kyyhkynsininen, taivaansininen, pinkki, punainen, keltainen, tummanruskea.

Raidan neulominen:

Jokaisen raidan alussa neulo uudella värillä ensin 1 krs oikein ja sitten 4 krs nurin. Ennen seuraavaa väriä neulo väliin 3 krs oikein beigellä langalla. Kuljeta beigeä lankaa työn nurjalla puolella kerroksen vaihtumiskohdassa.

Kun olet neulonut kaikki raidat, jatka beigellä langalla ja neulo 6 krs o.

Kantapää:

Neulo 4. puikon silmukat oikein 1. puikolle. *Käännä työ. Nosta 1 s o, neulo kerros loppuun oikein.* toista *-* yht 24 krt. Seuraavalla kerroksella nosta 1 s o, neulo oikein, kunnes puikolla on jäljellä 8 s, neulo 2 n yht. *Käännä työ. Nosta 1 s o, neulo 8 o, tee ylivetokavennus. Käännä työ. Nosta 1 s n, neulo 8 s o, neulo 2 s n yht.* toista *-* niin, että kantapohjan silmukat pysyvät samoina 10 silmukkana. Lopeta kaventaminen, kun silmukat kantapohjan ympäriltä loppuvat.

Jaa kantapohjan silmukat kahdelle puikolle (nämä ovat nyt 1. ja 4. puikot). Poimi 5. puikolla kantalapun vasemmasta reunasta 12 s + 1 s kiertäen kantalapun ja 2. puikon välistä. Neulo silmukat 1. puikolle oikein. Neulo 2. ja 3. puikko oikein. Poimi 4. puikolla kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s kiertäen kantalapun ja 3. puikon välistä. Neulo silmukat oikein.

Kiilakavennukset:

Neulo joka toinen krs 1. puikon lopussa 1 s päässä puikon reunasta 2 o yht ja 4. puikon alussa 1 s päässä puikon reunasta ylivetokavennus. Neulo samaan aikaan 2. ja 3. puikot oikein. Lopeta kavennukset, kun jokaisella puikolla on 12 s.

Neulo sileää neuletta kunnes sukka peittää pikkuvarpaasi. Aloita sitten kärkikavennukset.

Kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o, ylivetokavennus ja 2. ja 4. puikon lopussa 1 s päässä puikon reunasta 2 o yht. Toista kavennukset 1x 3 krs välein, 2x 2 krs välein ja 3x 1 krs välein. Kavenna sitten jokaisella kerroksella, kunnes jäljelleä jää yht 8 s. Katkaise lanka ja vie silmukoiden läpi. Kiristä lanka.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Ohje: Siskoneule/Sara Palojärvi 2011

7 kommenttia:

 1. Ihanat sukat, täytyykin laittaa heti puikoille! :) Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta ohjeesta! Tuossa kärkikavennuksen ohjeessa taitaa olla virhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkistin kärkikavennukset, mutta olen itse sitä mieltä, että ne ovat oikein. Mitä kohtaa kavennuksista tai niiden ohjeesta tarkoitat? :)

   Poista
  2. Eikö kavennuksien pitäisi olla toisin päin eli kavennukset 1. ja 3. puikon lopussa eikä alussa ja 2. ja 4. alussa eikä lopussa? Sukat on neulottu ja niistä tuli oikein hienot!

   Poista
  3. Oho enpäs ollut lukenutkaan oikeasti ajatuksen kanssa. Oikeassa olet!

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta! Oikein oivallinen malli henkilölle, jolla on suhteellisen pieni jalka, mutta paksut nilkat. Pysyy hyvin jalassa varren mallin ansiosta :) normaali joustinneule ei sovellu em. ominaisuuksiin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.