10/30/2011

Hame äidille


Ompelin tänään äidille hameen Ikean kankaista.



Aikalailla palapelin kasaamiseksihan tuon kankaan kanssa meni, sillä äiti halusi keskelle eteen lintuhäkin ja oravan. Vyötärön kaarrokkeet ja takakappaleen alareuna on leikattu niistä kohdista kangasta, jotka jäivät etu- ja takakappaleiden leikkauksen jälkeen ehjiksi. Kun taakse laitettiin linnut, piti helmaa jatkaa pienellä lisäpalalla. Näiden palojen leikkaamiseen meni varmaan tunti, mutta itse ompeluun vajaat kaksi tuntia. Kaavoissa pohjana muistaakseni jokin Kaavakirja kakkosen kaava.



Vähän ryppyinenhän tuo on kuvissa, mutta tuli kiire, kun piti ottaa kuvat ennen kuin tulee hämärää. Ei olisi kannattanut istua hetkeksikään tuolille ennen kuvaamista. :D

10/26/2011

Koruja muovieläimistä


Innostuin taas kierrätyskoruilemaan. Tällä kertaa käytin koruihin vanhoja lelujani. Ketjut ja korurenkaat on taas purettu vanhoista koruista. Ainoastaan korvakorukoukut ovat uusia.



Mihinkä muuhunkaan näitä muovieläimiä voisi laittaa, kuin koruihin ja neulegraffiteihin? :)



Ohje muovieläimistä tehtyihin korvakoruihin:

Tarvitset:
- muovieläimiä tai -hahmoja (mielellään pehmeää muovia)
- ohutta ketjua
- korurenkaita
- lukollisia korvakorukoukkuja
- paksun ja terävän neulan
- sivuleikkurit, mikäli haluat leikata hahmoista paloja irti
- pihdit, joilla voit avata ja sulkea korurenkaita
- kynttilän ja tulitikut

1. Rei'itä muovieläimet kynttilän liekissä kuumennetulla neulalla. Kuumenna neula liekin sivussa, älä liekin päällä, sillä muuten neula nokeentuu.

2. Pujota reikiin korurenkaat ja renkaisiin päkä ketjua. Sulje korurenkaat.

3. Pujota ketjujen päihin korvakorukoukut.

10/25/2011

Eripariset lapaset

Lisää matkaneuleita.


Hyödynsin bussimatkan Lysekiliin ja virkkasin itselleni lapaset talveksi. Lankana Novitan Huopasta, väreinä Lissu ja luonnonvalkoinen.



Lanka ei ihan riittänyt yhteen pariin, sillä tein lapasiin pitkät varret ja kerät olivat muutenkin vajaita. Siispä korjasin tilanteen ja tein peukalot ja vasemman käden kärjen valkoisella. Hauskathan näistä tuli. :) Ja nää tuoksuu lampaalta, ihanaa! (rav)

10/24/2011

Hailuodon paita


Tikkuripaitaahan minä tikutin Lysekilissä. Tämä oli se suurempi projekti, josta aiemmin puhuin. :) Niinhän tässä yllätyksekseni pääsi käymään, että pusero valmistui jo pari päivää reissun jälkeen ja oikeastaan kuvasinkin tämän ennen lapasia...



Ihastuin tämän paidan malliin Hailuodon reissulla alkukesästä. Kotoa ei nyt ihan suomenlampaan villaa löytynyt, mutta meleerattu harmaa villasekoite toimii sekin hyvin. :) Ja tämä paita on ainakin konepestävä, mikä on suuri plussa.



Aika paljon tein muutoksia alkuperäiseen malliin, sillä halusin vartalonmyötäisen paidan. Kauluskin on pidempi kuin alkuperäisessä mallissa, ja sitä voi halutessaan pitää auki.



Tikkuripaita, tikkuröijy tai Hailuodon paita (rav)
Malli: Perinteinen, ohje Käspaikan sivuilta (perinnemallin Ravelry-sivu)
Lanka: Novita Jussi 520 g
Puikot: Sukkapuikot & pyöröt 3,5 mm
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Muuta: 5 eriparinappia
Muutokset ohjeeseen: Malli vartalonmyötäisempi, leveä kaulus, virkattu nappilista, pääntie vahvistettu virkkaamalla ennen silmukoiden poimimista, ei virkattuja hihansuita, ei kiilaa selässä

Sateenkaarilankahullutus




Piristää kivasti harmaina aamuina bussissa tai flunssaisena kotona neuloessa.

Sulkakorvikset


Askartelin itselleni viikonloppuna sulkakorvikset ja ajattelin nyt jakaa blogissa vinkit omien sulkakorvisten askarteluun. Näihin korviksiin ei kovin erikoisia välineitä tarvita, kunhan vain saat joillain pihdeillä katkaistua tarvittaessa sulan kynän ja rautalangan.



Sulkakorvakorujen ohje:

Tarvitset:
- kaksi sulkaa
- ohutta rautalankaa
- kaksi lukittavaa korvakorukoukkua
- pari pientä puuhelmeä
- pikaliimaa

1. Siisti sulka repimällä höydyt sulan kynästä parin senttimetrin pituiselta pätkältä.

2. Levitä hieman liimaa siistitylle alueelle ja ala kiertää rautalankaa sulan ympäri. Ensimmäisten kerrosten ulkonäöllä ei ole väliä, sillä ne peitetään myöhemmin.

3. Jätä rautalankaan noin 3 cm pitkä lenkki ja jatka rautalangan kiertämistä sulan ympärille. Katkaise rautalanka, kun olet kiertänyt sitä mielestäsi tarpeeksi sulan ympärille.

4. Tee kierre rautalankalenkkiin, mutta jätä lenkin päähän muutaman millin pituinen lenkki.

5. Pujota helmet kierrettyyn rautalankalenkkiin ja pujota lenkki korvakorukoukkuun.

10/15/2011

Terveisiä Lysekilistä!


Vaikka tämä onkin neuleblogi, ajattelin kertoa ensin itse reissusta ja sitten vasta neuleosastosta.. Oli meinaan hauska reissu! Neulominen jäi vähemmälle, vaikka yhtä isoa neuletta matkalla sainkin aika paljon eteenpäin. Mutta asiaan. :) Sää suosi meitä ja Lysekilin kaupunki oli kaunis. Varsinkin, kun aamulla herätessä koko kaupunki oli vaaleanpunainen. Tai siis oikeastaan Fiskebäckskillin kylä, jossa vietimme vajaan viikon. Syynä tähän reissuun oli koulun biologian kurssi, jolla tutustuimme Pohjanmereen ja sen eläimiin.


Saimme tämän reissun aikana tehdä tutkimuksia Uppsalan yliopistolle kuuluvalla Klubbans biologiska stationilla. Se oli jännää! Lisäksi saimme luennon ja muutakin opetusta ruotsiksi.  Ruotsin kieltä tuli siis harjoiteltua kiitettävästi! :)


Tässä merestä saamiamme eläimiä ja takaoikealla punalevää. Eläimet luokiteltiin systemaattisesti. Kurssin aikana eläimiä sijoitettiin useammin pääjaksoihin, kuin että niille olisi heti yritetty löytää nimeä.


Huumoriosasto oli... noh... biologiluokkaa. Tässä merestä saatu epämääräinen kappale, jota aluksi mutaisena luultiin eläimeksi. Huuhtelun jälkeen selvisi, että kappale olikin vaahtomuovia. Ja tietty kehittyneimpänä tämä pääsi systemaattisen järjestelmän huipulle. Pääjaksona tietenkin muovit...


Neuloja ei malttanut olla täälläkään graffaamatta. Harmi vain, että olin ottanut vain harmaata ja valkoista lankaa graffitia varten. Ajattelin pärjääväni niillä ja tekeväni jotain perinteistä kirjoneuletta. Ehei, en malttanut olla virkkaamatta pieniä eläimiä. Onneksi mukana oli muitakin neulojia, joista yhdeltä sain värikkäitä lankoja lainaan. Sama neuloja kuvasi graffauksenkin. Suuret kiitokset hänelle!


Etualalla käärmetähti, oikealla merivuokko.


Ja tässä on pieni taskurapu. Jalat ovat kaikki erillisiä ja ravulla on saksetkin, mutta kuvassa ne eivät näy selkeästi. (rav)


Tuo kuvassa päälläni oleva villapaita on muuten yksiä niitä harvoja valmisneuleita, joita käytän. Löysin kotimaisen miestenvillatakin kirppikseltä viitosella. Ajattelin hommata sen alunperin juuri näitä koulun reissuja varten ja telttaretkille. Näillä reissuilla kun tuppaa tarvitsemaan villapaitaa. Lopulta kävi niin, että villapaita on ollut päällä tänä syksynä melkein liiankin paljon. Vielä minulla ei ole itse neulottua tarpeeksi ohutta villapaitaa, mutta olen korjaamassa asiaa. ;)

Vielä myöhemmin bloggaan eräästä matkalla valmistuneesta neuleesta ja vähän pidemmän ajan päästä siitä isommasta neuleesta.

10/07/2011

Sekalaisten sukkien postaus


Viime viikkoina on sukkia valmistunut muutaman parin verran.



Perussukat Novita Polku -langasta. (rav)



Tädin villasukat seiskaveikasta. (rav)



Jämälankasukat seiskaveikasta. (rav)

10/06/2011

Retrokankaita ja virkattu meikkipussi


Vanhat kankaat, pitsit ja napit ovat ihania. Nämä aarteet on saatu sukulaisilta ja muilta tutuilta.


Ja tässä on äidille virkattu meikkipussi. Tein tämän jo oikeastaan vuosi sitten kesällä, mutta vasta nyt löysin siihen sopivat napit. Pussukka on virkattu kaksinkertaisesta Viron villasta. (rav)