8/15/2010

Mökkielämää, vironvillaa ja neulegraffausta


Viikko mökkeilyä takana ja olen aivan pihalla siitä, mitä blogimaailmassa on tapahtunut. Menee taas hetki ennen kuin saan selattua kaikkien blogien päivitykset läpi...Mökkeillessä tuli vähän opeteltua valokuvausta, sekä neulottua ja virkattua vironvilloja varastosta pois. Niitä nimittäin tulee tähän taloon aina, kun joku tuttava käy Virossa. Eikä se haittaa ollenkaan, koska tykkään näistä ohuista langoista. Niistä voi tehdä vaikka mitä!


Esimerkiksi lapaset niin, että kerii langan usealle kerälle ja neuloo kahdelta kerältä kirjoneuletta perinteisellä suomalaisella mallilla.


Etelä-Pohjanmaan lapaset (rav)
malli: Kässäristä, valitettavasti en tiedä mistä numerosta, koska ohje löytyi  neuleohjearkistostani
puikot: 3 mm sukkapuikot
lanka: Taisi olla Evillaa. Harmahtavan vihreä äiteen värjäyksiä 90-luvulta

Lanka sopii myös virkkaukseen kaksinkerroin. Värit loistavat kauniisti ja korostavat toinen toisiaan. Penaaliin idea lähti aikaisemmin tehdystä Kirjekuori-penaalista, tosin halusin koristeellisemman ja isomman version kuin edellinen oli. Vanha penaali olisi mennyt kyllä vielä lukiossakin, mutta olen käyttänyt ja pessyt sen aika kamalaan kuntoon...


Krooni-penaali (rav)
malli: omasta päästä
koukku: 3,5 mm
lanka: Samaa Evillaa kuin lapasissakin, kaksinkerroin


Krooni-penaali sai nimensä muutaman mutkan kautta. Kun olin piirtänyt mallin ensin paperille ja aloin virkkaamaan, toivat ensimmäiset renkaat mieleeni kolikot. Kun penaalin läpän aukaisee, näyttää penaali kruunulta. Aika loogista siis nimetä penaali Krooniksi, jolloin nimi yhdistää kolikon, kruunun ja langan virolaisen alkuperän. ;)


Yhdestäkään matkasta ei tunnu selviävän ilman neulegraffitia. Graffasin Vaskikellon kellomuseon pihaan vanhan graffitin viereiseen valopylvääseen Novitan hillalangasta virkatun kellon. Vanha graffiti oli hieman kärsinyt sään takia, mutta oli ainakin pitänyt muotonsa. Siellä se on vieläkin, yli vuoden vanha graffiti. :) (rav)

Tästä postauksesta meinasi tulla ihan superpostaus, joten jouduin jättämään vaikka mitä juttuja pois. Tällä hetkellä luonnoksissa on ainakin kolme postausta, jotka piti viimeistellä jo aikoja sitten.


Tässä hieman kuvaa tulevasta. Olen niin innoissani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti