8/14/2012

Neulegraffitikesä 2012

Tänä kesänä suurin osa graffiteista tuli tavallisesta poiketen tehtyä ulkomaille. Aika hauskaa! Vähän kuitenkin kaduttaa, etten muistanut ottaa graffitia mukaan alkukesän Rooman reissulle. Italia olisi muuten ollut kuudes neulegraffausmaani.


Ne kiinnitetyksi asti päässeet nulegraffitit tuli tehtyä loppukesästä pidemmällä reissulla, jonka aikana ajoimme Suomen läpi Ruotsiin ja Norjaan. Koska Vaskikellon kellomuseo oli matkan varrella, päätin aloittaa neulegraffitikiertueen sieltä. Vaskikellosta on näköjään tullut minulle pieni neulegraffitiperinne. Tällä hetkellä ravintolan parkkipaikalla on kolme graffitia, joista kaksi olen tehnyt aikaisempina kesinä.


Uusin graffiti poikkeaa edellisistä, koska tällä kertaa en päätynyt virkattuun kelloon, vaan moniin pieniin koruista ja koristeista irroitettuihin kelloihin, jotka neuloin neuleen sekaan. Tätä graffitia neuloessani keksin niin hyvän tavan kiinnittää esineitä neuleeseen, että puikoille pääsi heti toinenkin samantyyppinen graffiti erilaisilla koristeilla. Katsellaan vielä, mihin toinen graffiteista päätyy. Pientä ajatusta graffitin paikasta on jo.


Ensimmäisenä Ruotsin puolella vietettynä päivänä en ehtinyt graffaamaan, saatika keksinyt vielä, mihin siellä graffaisin. Siispä reissun toinen graffiti tuli tehtyä vasta Norjassa, missä vietimme yhden päivän Narvikin satamakaupungissa.Ja sitten takaisin Ruotsiin. Vietimme siis yömme Ruotsin Kiirunassa, mistä on mukavan lyhyt matka Norjaan. Lähtöpäivänä graffasin kesäreissun kolmannen neulegraffitin yhteen Kiirunan keskustan puistoista.Tämän graffitin kiinnittäminen oli jännää puuhaa, sillä vieressäni alettiin kesken hommieni tyhjentää turistibussia. Oli hauskaa katsoa, miten ihmiset reagoivat neulegraffitin tekoon. Turistit eivät bussin ulkopuolelle päästyään kehdanneet kovin paljon vilkuilla puistoon päin, mutta bussissa ollessaan muutamilla oli kamera kädessä. Ainoa, joka uskalsi kommentoida graffitia, oli paikallinen vanhempi rouva, joka kehui sitä hienoksi. Tällaisestä palautteesta tulee aina iloiseksi!


Paluumatkalla päätimme tehdä ex tempore -reissun Haaparannan kautta ja sitten alkoikin kova virkkaaminen.  Pientä kunnianhimoisuutta oli huomattavissa, kun väänsin kiireessä yhtä pientä graffitia kiinnitettäväksi Ikean edustalle. Aika meinasi loppua kesken, mutta onneksi keksin tehdä neulegraffitiin hapsuja. Niillä graffitiin sai mukavasti lisää pituutta ja persoonallista ilmettä. Miksen ole keksinyt hapsuja aiemmin?


Ainakin omasta mielestäni graffiti sopii hyvin Ikean pihalle, sillä sen värit ja kuosit ovat minun mielestäni jotenkin... ...Ikean näköiset?Postauksen viimeinen neulegraffiti ei oikeastaan liity edellisiin, koska tein sen aivan eri reissussa. Hämeenlinnan rautatieasemalle päädyin Tampereelta, missä olin ollut kuuntelemassa Red Hot Chili Peppersin keikkaa. Tampereelle olisin graffannut, mikäli aikataulut olisivat antaneet periksi, mutta graffausaikaa löytyikin sitten vasta Hämeenlinnan puolella. Ja ei, en asu Hämeenlinnassa. Se oli vain matkan varrella erääseen toiseen paikkaan mentäessä.


Tämä graffiti on minun tekemäkseni aika erikoinen. Tämän oli alun perin tarkoitus päätyä Maailma kylässä -festareille Helsinkiin toukokuussa, mutta koska en saanut koskaan vastausta neulegraffitin kiinnittämiseen liittyvän luvan pyyntööni, jätin graffitin odottamaan parempaa sijoituspaikkaa. Hämeenlinnaan rautatieaseman edustalla olevaan lyhtypylvääseen se onneksi istui hyvin.

6 kommenttia:

 1. Oi oi, ihana idea nuo hapsut, tosi hieno! :) Ja tuo naama!!! Upeita :) Ja ihanaa ku oot Bloggerissa, pystyy jättään kommenttejakin toisin kuin Vuodatukseen (johon jostain syystä en koskaan saanut kommenttia onnistuneesti laitettua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Nyt Bloggerissa vasta on tullut huomattua, mitä oon oikeasti missannut. Tähän palveluun voi jopa luottaa. Ja iik ihanaa nämä muut ominaisuudet, kuten yksittäisiin kommentteihin vastaaminen! :)

   Poista
 2. Tuo naamagraffiti on hieno! Pitääpä käydä kurkkaamassa Hämeenlinnassa seuraavan kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Raportoi sitten, jos se sattuu vielä olemaan paikallaan. Saas nähdä, miten erikoisempaan graffitiin on reagoitu, koska musta tuntuu, että kaikki tavallisimmat graffitit saa pysyä paikallaan pisimpään.

   Poista
 3. Miksi mäkään en koskaan ole älynnyt tuommoisia hapsuja?! Yksi tupsuversio on kyllä odottanut ikuisuuden, että veisin sen Tupsulan lähelle.

  Mä korjaan Rooman puuttumisen parin viikon päästä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin niitä hapsuja ei ehkä tule ajatelleeksi, kun niitä ei muissakaan neuleissa kovin paljon harrasta. Tupsuja mullakin on ollut graffiteissa. Yksikin graffitiviritelmä koostui pelkistä tupsuista. :) Mä jään innolla odottamaan sun Rooman graffauksia! ;)

   Poista