4/20/2014

Melkein äitiysvaate


En meinaa mahtua enää vanhoihin vaatteisiini sitten millään. Joihinkin telttoihin mahdun varmaan viimeisille viikoille asti, mutta ilmojen lämmetessä haluan päästä myös esittelemään ihanaa kasvavaa pallomahaani. 28. raskausviikon lopulla vatsani ympärys on jo lähellä 110 senttimetriä ja on sanomattakin selvää, että kaikista paidoista meinaa loppua helma kesken sekä pituudessa että leveydessä.


Pientä helpotusta paitaongelmaan toi pari viikkoa sitten äidin kierrätykseen menevien vaatteiden kasasta löytynyt yläasteella ostamani tunika, jossa oli juuri sen verran helmaa, että maha mahtui paidan sisään, eikä äitiyshousujen hassu trikoinen mahaosio näkynyt. Paidan kaulukset vain eivät tuntuneet enää omilta -  tai oikeastaan ne eivät yläasteellakaan tuntuneet kivoilta, mutta en koskaan muokannut paitaa makuuni paremmin sopivaksi. Nyt kuitenkin ajattelin ottaa puserosta kaiken ilon irti niin kauan kuin se raskauden aikana vielä menee päälleni ja vaihdoin pienin muutoksin tavalliset kaulukset sirompaan pystykaulukseen.


Laiskan versiona tyydyin vain huolittelemaan kauluksen sisäreunan leveällä siksakilla. Olisihan sen muokkauksen voinut siistimminkin tehdä, mutta en viitsinyt muotoilla kaulusta sen kummemmin uudelleen. Silpaisin vain saksilla turhan palan vanhaa kaulusta pois ja taitoin kauluksen jämän pääntien sisäpuolelle. Sauma tuli keskelle pystykaulusta, mutta se ei minua haittaa. Tuskinpa tuota repaleisempaa sisäreunaa kukaan muu huomaa!


Muokkauksen jälkeen otetussa kuvassa paita näyttää tiukemmalta kuin ennen-kuvassa. Liekö syy pääsiäisherkuttelussa vai onko tuo maha taas parissa päivässä pompsahtanut lisää ulospäin? Ihmeellisiin mittoihin se naisen keho voikin venyä. Kuinkahan valtava maha minulla tulee olemaan, jos vauvan syntymää pitää odotella vielä ainakin kymmenen viikkoa?

2 kommenttia: