5/24/2014

Marimekon tehtaalla


Kesälomani alkoi tekstiilijuttujen merkeissä. Olin bongannut aikaisemmin toukokuussa Marimekon Facebook-sivulta ilmoituksen, jossa kerrottiin mahdollisuudesta ilmoittautua mukaan Herttoniemessä järjestettäville tehdaskierroksille. Äkkiä ilmoitin itseni ja yhden kaverin mukaan. Eipä tällaista mahdollisuutta ole tullut aikaisemmin vastaan ja totta kai halusin päästä vähän kurkkimaan, minkälaisia ne painokoneet ja -tekniikat Marimekolla ovat.

Itse tehdaskierroksella ei valitettavasti saanut ottaa kuvia, koska koneissa painettiin myös sellaisia kankaita, jotka eivät ole vielä myynnissä. Näimme eri kankaanpainannan vaiheet seulojen valotuksesta kankaan viimeistelyyn, sekä viimeiseen ihmissilmällä tehtävään laaduntarkistukseen. Kaikki vaiheet olivat minulle tuttuja käsinpainannasta, mutta oli todella mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii isommassa mittakaavassa. Kierroksen päätteeksi saimme vilkaista hieman Marimekon syksyn kangasmallistoa.

Näitä tehdaskierroksia on kuulemma järjestetty jo kolme vuotta. Jos kierros kiinnostaa, kannattaa liittyä Marikylän jäseneksi tai vilkuilla aina välillä uutisia Marikylän sivuilla. Kankaanpainannasta löytyy tietoa ja kuvia myös Marimekon nettisivuilta.


Tehdaskierroksen jälkeen oli päästävä vielä tehtaanmyymälään, joka sijaitsee samassa rakennuksessa tehtaan kanssa. Kuolasimme kaikenlaisten ihanuuksien perään, mutta mukaani tarttui vain pari pipoa vauvalle ja pieni pussukka uudelle kännykälle. Oli hieman hillittävä shoppailunhimoa, kun osa vauvantarvikkeistakin on vielä hankkimatta. Jos minulla olisi varaa, ostaisin varmaan kaikki vaatteeni kotimaisilta merkeiltä. Opiskelijabudjetilla on kuitenkin vielä toistaiseksi pysyttävä kirppislinjalla...


3 kommenttia:

 1. Vau mitä kankaita! Harmi ettei itselläkään ole varaa ostaa kotimaisia vaatteita :( Varmasti tukisin, jollei olisi juurikin raha mikä puhuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kotimaista tuotetta haluaa ehdottomasti tukea. Ruoassa esimerkiksi maidon ja lihan kohdalla kotimaisen ostaminen vielä onnistuu kivuttomasti, mutta monien muiden tuotteiden hinnat ovat niin korkeat, ettei niihin ole vielä tässä elämäntilanteessa varaa. Ymmärrän kuitenkin oikein hyvin mistä tuotteiden hinta tulee. Paljon mieluummin maksan Suomessa turvallisessa työympäristössä tehdyistä vaatteista, kuin halpatuotantomaissa epäinhimillisissä oloissa ommelluista ja epäilyttävän edullisista vaatteista.

   Poista
 2. Sinulle on haaste osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

  VastaaPoista