4/13/2012

Päällystakki


Eilen istuin viimeistä kertaa teatterilla katsomassa Päällystakkia. Tuntuu hieman epätodelliselta ja haikealta ajatella, että produktio on melkein ohi. Syyskuussa aloitettiin treenaaminen ja puvustuksen sekä kaiken muun suunnittelu, helmikuussa oli loppurutistus ja maaliskuussa päästiin jo esittämisvaiheeseen. 13 esityksen ja yli 600 katsojan jälkeen edessä on enää puvustuksen, lavasteiden ja tekniikan purku.



Puvustajan työ on ollut erilaista, jännittävää, haastavaa ja hauskaa - varsinkin kun puvustettavana oli noin 50 erilaista roolia! Ensikertalaiselle se oli aika iso pala, mutta hyvin tästä selvittiin ja olen tyytyväinen tekemääni työhön.




Vaikka puvustajan työ oli minulle vierasta, teki tämä teatteri uuteen tehtävään tottumisen helpoksi. Tiimimme oli yksinkertaisesti aivan mahtava. Ohjaaja, 11 näyttelijää, tekniikan henkilöt ja muu työryhmä pelasivat hyvin yhteen. Suuret kiitokset minulta heille kaikille vielä kerran! Minulla kyllä ehtii tulla ikävä uusia teatterikavereitani, mutta onneksi ensi syksynä alkaa uusi produktio. Vielä en lupaa puvustajaksi ryhtyväni, mutta kovasti houkuttelisi lähteä uudelleenkin hommiin mukaan... :) Mikäli siellä joku pääkaupunkiseudulla asuva on teatterista kiinnostunut, suosittelisin hänelle ehdottomasti juuri Espoonlahden teatteriin liittymistä. ELTissä on kunnon tekemisen meininki ja uudet näyttelijät ja työryhmäläiset otetaan lämpimästi vastaan.




Purkupäivien jälkeen on luvassa pientä puvustuksen yksityiskohtia tarkastelevaa postausta. Puvustus on suurimmaksi osaksi kasattu valmiista vaatteista, mutta joukossa on myös jotain itse tekemääni :)


Kuvat: Hannu Hurme 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.