1/30/2014

Neuleita ja vaatteita kesävauvalle


Vauvanvaatteita on ihanaa hypistellä. Kirppiksillä pengon kaikki vauvanvaatteita sisältävät pöydät aarteiden toivossa ja vaatekaupoissa eksyn helposti vauvanvaateosaston alerekille. Meille onkin lyhyessä ajassa kertynyt kiva määrä ihania vaatteita. Mielummin ostan nyt kauniita vaatteita halvalla, kuin juuri ennen lapsen syntymää kaikkea ei niin nättiä kalliilla, koska on vain pakko saada vähän lisää vaihtovaraa. Kuvassa olevista vaatteista puolet on löydetty kirppikseltä ja puolet ostettu uutena kaupasta. Pari vaatetta ollaan saatu myös äidiltäni. Vaatteita katsoessani naurahdin hieman, koska pinosta löytyy Littlephantia, Marimekkoa, IvanaHelsingin printtiä, NameItia ja Lindexin tähtihousuja. Löydöt voisivat yhtä hyvin olla trenditietoisen perhebloggaajan tekemiä... Itse en ole merkkiuskoinen, vaan ostan sitä, mikä kivalta näyttää ja minkä tiedän kestävän käytössä parillakin lapsella. Älkää muuten lähtekö tämän postauksen sisältämien värien perusteella arvailemaan kumpaa odotamme. Emme nimittäin tiedä sitä itsekään! Oli pienokaisemme poika tai tyttö, puen hänet värikkäisiin vaatteisiin. Kyllä pinkki ja kukkakuositkin pojalla menevät, jos ne yhdistelee oikein.


Vauvan myssy
ohje SK 1/2014
Novita 7 Veljestä, puikot 3 mm
pienimmän koon mukaan neulottu, vastaa ehkä noin 4-6 kk ikäisen kokoa

Ostelun lisäksi olen hurahtamassa vauvanvaatteiden neulomiseen. Tämä pieni myssy, jota jo Facebookissa esittelin, valmistui yhdessä päivässä. Aika koukuttavaa, että muutaman tunnin työpanoksella saa aikaan valmiin vaatteen. Pitää ihan hillitä itseään, ettei tämä riistäydy käsistä ja että saan jossain vaiheessa jotain itsellenikin aikaiseksi. Koulussa on todella kylmää ja tarvitsisin isoja villaneuleita, jotka peittäisivät myös kasvavan mahan.



Myssyn lisäksi olen saanut valmiiksi ensimmäisen vauvanpeiton. Kouluprojektina tekemästäni neuleesta piti alun perin tulla jotain aivan muuta. Neule jäi joulukuussa kesken, koska en millään pystynyt pahoinvoinnin takia jatkamaan sen neulomista, mutta nyt keksin, että siitähän saisi hyvän peiton, jos silmukat vain päättäisi. Peitto on neulottu patenttineuleella Novitan uutuuslanka Kaislasta ja kokoa sillä on reipas metri molempiin suuntiin, kun patenttineuleen venyttää vaakatasossa äärimmilleen. Peitto sopisi kesällä hyvin kevyemmäksi vaunupeitoksi, mutta nyt ongelmana on, mistä löytäisin peittoon mätsäävät vaunut opiskelijaystävälliseen hintaan. Taitaa olla mahdoton tehtävä! ;)

New knits and clothes for our baby!

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.