3/15/2013

Kasarineuleesta tyynyksi

Tuntuipa oudolta ottaa pitkästä aikaa virkkuukoukku käteen. Tai siis kävihän sellainen minulla kädessä Kalevala Korun myymälässä viime viikolla, mutta kotona virkkaaminen onkin ihan eri asia. Minulla ei vain ole ollut aikaa omille käsitöille pariin viikkoon, kun on ollut muutto ja kirjoituksia. Kaikki vapaa-aika on tehnyt mieli käyttää lukemiseen, vaikka eihän sellaistakaan jaksa pidemmän päälle. Loput ajasta kuitenkin on mennyt niitä kirjoja ja lukemattomuutta pohtiessa... Hienoa. Onneksi ensi viikolla kirjoitan enää ruotsin ja pitkän matematiikan. Sitten saan huokaista helpotuksesta ja aloittaa yliopistojen ja ammattikorkeiden ennakkotehtävä-rumban. Tai oikeastaan olen jo ehtinyt aloitella sitäkin.


Koska olen käsitöistä ja blogista pakon vuoksi taukoillessa ehtinyt vieraantumaan langoista tarpeeksi pahasti, aloitin käsityöt varovasti helpolla tuunauksella. Tämä kasaripuuvillaneuleen alku on mummoni neuloma ja jo ennen muuttoa päätin, että koska en koskaan neulonut sitä loppuun, sille pitää tapahtua jotain uudessa asunnossa parin viikon sisään. Kaikkia kankaita ja käsityömateriaaleja ei ole järkevää säilöä, jos niistä ei koskaan teekään mitään. Mallailin jo ennen muuttoa tätä paitaa koristetyynyn päälle, mutta ajattelin silloin, että löytäisin toistaiseksi hihattomalle paidalle muuta käyttöä.


Ei se paita sitten topiksikaan sopinut, vaikka niin olin haaveillut. Paidan mukana saamani langatkin olen käyttänyt aivan muihin projekteihin, eli hihojakaan tälle ei enää saisi. Päätin siis viimeinkin tehdä sen tyynynpäällisen. En halunnut pilata paitaa ompelukoneella, joten tein päälliseen neuleystävälliset saumat puuvillalangasta virkkaamalla.


Helma ja sivusaumat kiinni, tyyny sujahti sisään pääntiestä. Lopuksi virkkasin pääntien kiinni, vaikka olisihan sinne voinut laittaa vaikka pari napinläpeä ja nappiakin. Päätin, että eiköhän tämä tyyny valkoisesta väristään huolimatta pysy siistinä. Ja nyt, kun näin sanon, tämä menee pilalle heti seuraavalla viikolla. :D Yllättävää muuten, miten viimeisessä kuvassa tyynynpäällinen on siistimmän näköinen, kuin luonnossa - yleensä kaikkien käsitöiden kanssa käy niin, että ne eivät edusta kuvissa yhtä hyvin, kuin todellisuudessa. Me emme omista vielä silitysrautaa, joten päällinen piti laittaa viimeistelemättömänä tyynyn päälle. Meiltä puuttuu vielä paljon muutakin, mutta eiköhän se tavaramäärä tässä jossain vaiheessa kuitenkin räjähdä liian isoksi, niin kuin muuton jälkeen aina tuppaa tapahtumaan.

6 kommenttia:

  1. Onnea kirjoituksiin! Hieno tyynynpäällinen tuli. Eikös sen ehkä voisi likaantuessa pestä ihan tuollaisena? Jos ompelee muutamalla pistolla vaan tyynyn kiinni päälliseen pesun ajaksi ja lopuksi vain pahoinpitelee tyynyn takaisin muotoonsa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Onnistuisihan se pesu yhtenäisenäkin joo, mutta en tiedä yhtään, miten puuvillaneule reagoi pesuun. Se voi vaikka lörpsähtää, jolloin tuo yksi tyyny ei enää riitä täytteeksi ja systeemi pitää joka tapauksessa purkaa. Pitää vain yrittää pitää valkoinen neule puhtaana. :)

      Poista
  2. Hieno tuli! Mihinkä oot meinannut hakea opiskelemaan, jos saan udella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Yliopistohakua en ole vielä tehnyt, mutta amk-haussa hain mm. kätilön ja kulttuurintuottajan ohjelmiin. Yllätin kyllä todellakin itseni noiden valintojen suhteen! Yliopistohaussa suunnitelmissa oli ainakin metsien ekologia ja käyttö, muista en ehkä viitsi vielä tässä vaiheessa puhua blogissa. Kattoo nyt, mihin ensi syksynä päädyn. :)

      Poista
  3. hei sisko! saako kysyä sellaista että mitä kirjasarjaa ajattelit lukea tuohon metsien ekologiaan ja käyttöön? :) tuntuu ettei missään lukion maantiedon sarjassa käsitellä metsiä kovin laajasti.... ootko lukenu sitä metsäkoulu kirjaa joka ennen oli pääsykoekirjana?
    -Petra Perttula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan rehellisesti jos vastaan, niin en aio pahemmin lukea pääsykokeisiin... :) Minulla on kotona eri kirjasarjojen kirjoja, esim. WSOY:n BIOSia ja Elämää, joita ajattelin vähän kertailla. Aika hyvin ne tuli luettua jo ylppäreihinkin. Maantietoa en ole lukenut lukiossa kuin yhden kurssin, koska meillä oli erikoislukiossa mahdollisuus jättää joitakin pakollisia kursseja pois, kunhan opiskeli luonnontiedekursseja muuten tarpeeksi. Eli olen hieman huono sanomaan noista mantsan kirjoista mitään. :)

      Helsingin yliopiston nettisivuilta löytyi hakuopas, josta selviää, mitkä lukion kurssit ovat pääsykokeen tehtävien pohjana:
      http://www.helsinki.fi/mmtdk/opiskelijaksi/dokumentit/Hakuopas%202013_1.pdf

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.