7/12/2013

Vohvelikankaisia käsitöitä


Minulla on aivan liian suuret varastot lankoja, kankaita, käsityötarvikkeita ja keskeneräisiä käsitöitä. En edes aina muista mitä käsitöitä olen aloittanut ja jättänyt kesken vuosien varrella. Kotoa pois muuttaessa löysin uudelleen vaikka mitä, jopa lähes valmiita käsitöitä. Osa keskeneräisistä töistä tuli purettua langoiksi, osa meni suoraan roskikseen, mutta ainakin yksi työ oli niin valmis, että sen pystyi heti ottamaan käyttöön. Tämä joskus yläasteella kesken jäänyt vohvelikangaspyyhe oli jo ennen koristelua huoliteltu kaikista sivuistaan, joten sitä ei tarvinnut mitenkään viimeistellä ennen käyttöönottoa. Olen joskus aloittanut vohvelikankaan kuvioinnin ajatuksenani tehdä pyyhkeeseen leveät koristellut päädyt, mutta homma on jostain syystä jäänyt puolitiehen. Toisessa pyyhkeen päädyssä on viisi erilaista koristeraitaa, mutta toisessa vain kolme. Koska pyyhe on ollut tässä pisteessä vuosia, mutta on nätti sellaisenaan, päätin laittaa pyyhkeen suoraan vaatekaappiin muiden pyyhkeiden joukkoon. Ainakin keveytensä puolesta siitä voisi tulla hyvä matka- ja retkeilypyyhe. Vohvelikankaan pitäisi vielä kuivuakin nopeasti.


Pyyhkeelle sopivaa kuvaustaustaa etsiessäni keksin, että tämä käsityöhän olisi kiva esitellä blogissa toisen vohvelikangastyön kanssa. Mielestäni kuvan pieni tyyny ei ole vielä esiintynyt tämän blogin postauksissa. Söppänä itse suunnitelluilla kuvioilla koristeltu tyyny on eskariajoilta peräisin. Muistan edelleen miten väkersin noita kaikkia kuvioita. Erityisesti tuo alimmissa suurissa neliöissä esiintyvä kiertyvä pisto oli vaikea.

A new bath towel in retro look. I made the pillow when I was six years old.

2 kommenttia:

  1. Ihastuin tuohon valkoiseen vohvelikankaaseen värikkäillä kirjonnoilla.:) Tein juuri vohvelikankaiset keittiöpyyhkeet, joissa käytin vaan mustaa, joten nyt iski innostus tehdä myös värikkäämpi versio.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sun mustat pyyhkeet on tosi hienot! Tossa värikkäässä versiossa olisi tehnyt mieli kirjoa koko pyyhkeen pinta. Silloin se vasta oliskin ollut hieno! :)

      Poista