8/04/2013

Vaskikellon neulegraffitit, osa 4

Jokavuotinen kesän mökkireissu on nyt takana. Tällä kertaa en ehtinyt mökkeilemään pohjoisessa kuin pari päivää, kun poikaystävän työ kutsui meidät takaisin pääkaupunkiseudulle. Mutta hyvin etukäteen suunnittelemalla saimme pariinkin päivään tungettua kaikki ne perusmökkijutut, jotka joka vuosi pitää saada kokea. Minulle ikuisena heppatyttönä mökkiloman ykkösjuttu on tietty tutulla tallilla käyminen.


Olen ratsastanut automatkan päässä mökistä olevalla tallilla joka kesä ihan pienestä lapsesta asti. Olisinkohan ollut ensimmäisissä ratsastuskuvissa neljävuotias? Pienempänä ratsastin tallin shetlanninponeilla, mutta teini-iässä viimeistään oli siirryttävä astetta isompaan welsh-poniin Cidiin. Ratsastan edelleen samalla ponilla, kuin muutama vuosi sitten, mutta nyt minulle ehdoteltiin kovasti jo suomenhevostakin. Saas nähdä kiipeänkö ensi kesänä ponin sijasta hevosen selkään. Toisaalta haluaisin jatkaa tutulla ponilla ratsastamista, vaikka olenkin sille vähän liian pitkä...


Toinen juttu, joka lomaan kuuluu ehdottomasti, on joko meno- tai paluumatkan pysähdys Vaskikellon kellomuseossa. Jo perinteeksi muodostunut Vaskikellon neulegraffiti tehtiin tällä kertaa paluumatkalla. Aiempina vuosina (kuvia täällä) neulegraffiteissa on ollut vähän nätimpiä väriyhdistelmiä, mutta tällä kertaa mukana reissussa oli vain moniväristä lankaa, joten lopputulos oli hieman erikoinen.Aiemmista graffiteista tallella olivat viime vuoden graffiti ja neljä vuotta sitten tehty musta kello, joka oli Vaskikellon ensimmäinen neulegraffiti. Musta kello näyttää vähän nuupahtaneelta, mutta se on pysynyt yllättävän hyvin kasassa kaikki nämä vuodet.


Viime vuoden graffiti taas ei ole ollut yhtä onnekas. Alun perin kanervan värinen graffiti oli muuttunut vuodessa likaisenharmaaksi ja siihen kiinnitetyistä kelloista puolet olivat ruosteessa. Kaikista huonoimmin kestänyt graffiti oli tehty vuonna 2010. Siitä oli jäljellä vain tolpan ympärille ommeltu pohja. Tolpan ei kuitenkaan tarvinnut jäädä tyhjäksi, koska kiinnitin siihen uusimman graffitin. Nähtäväksi jää, kestääkö oudon värinen kello ensi vuoteen tai sitä seuraavaan asti.


Vaskikellon kellomuseon graffiteineen löytää nelostien varrelta osoitteesta
Vaskikellontie 420, 86800 Pyhäjärvi

Horseback riding and yarn graffiti making. This is what my holiday was made of. My old yarn graffitis were in a quite bad condition.

4 kommenttia:

 1. Oo, pitääpä koittaa bongailla neulegraffitejasi kun tulee seuraavan kerran käytyä Pyhäjärvellä sukulaisten luona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) On aina hauskaa kuulla, että joku on käynyt oikeasti paikan päällä katsomassa graffiteja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mun talli- ja mökkilook on aina tosi hurmaava. :D Murkkuiän heppa- ja eläinpaidat on kova juttu. Muualla niitä ei kehtaakaan käyttää.

   Ensi kesänä on kai pakko niellä se totuus, että olen jo niin iso aikuinen, että on pakko siirtyä heppoihin.

   Poista