4/14/2015

Lapsellinen messuviikonloppu


Olin viime viikonloppuna messuilemassa bloggarina Messukeskuksessa, jossa pidettiin samaan aikaan Lapsimessut, Kädentaitomessut, Modelexpo, Outletexpo ja Petexpo. Nähtävää siis riitti. Aloitin messuviikonlopun kaikessa rauhassa yksin perjantaiaamuna ja jätin miehen ja pojan kotiin nukkumaan. Ehdin pitkästä aikaa a) laittamaan tukan ja b) meikkaamaan. En ole käyttänyt meikkiä Sulon syntymän jälkeen kuin parissa tilaisuudessa ja olin unohtanut kokonaan, miten helppoa ja nopeaa se oikeasti voi olla.

Gugguu

Yksin ollessani kiertelin messuilla ensimmäisenä markkinaosaston. Messuilla oli myynnissä paljon vaatteita alehintaan, enkä tietenkään voinut olla vastustamatta kiusausta kaikilla osastoilla. Oli kivaa päästä tutustumaan erilaisiin lastenvaatemerkkeihin, erityisesti niihin kotimaisiin vaihtoehtoihin. Messuilla edustivat esimerkiksi Lumoan, MelliEcodesign, Mainio, Papu ja Gugguu, jotka kaikki tekevät ihania suomalaiseen makuun ja aidosti lapselle sopivia käytännöllisiä vaatteita.

MelliEcodesign

Pikkukakkos-vaatetta Martinexin osastolla

Ryysistä Me&i:n alemyynneissä

Ihanaa IvanaHelsinkiä

Retrohenkistä vaatetta Verson puodilta

Kantovälineopastusta Ipanaisen osastolla

Yksi asia, jota jäin ituhippinä messuilta kaipaamaan, olivat kestovaipat! Imetys- ja äitiysvaatteitakaan en juurikaan nähnyt. Kestovaippojen puuttumiseen messuilta vaikutti varmaan Kestovaippayhdistyksen juuri vähän aikaa sitten tapahtunut hallituksen vaihto. Ensi vuonna olisi kuitenkin kiva nähdä vaippoja messuilla muuallakin, kuin Liberon ja Muumin osastoilla. Ehkä pienet kestovaippayritykset ja yhdistys voisivat yhdessä hankkia osaston? Ergonomisia kantovälineitä näkyikin useammalla kojulla, mikä oli tosi kiva juttu!


Messujen ennakkosuosikkini oli Kelan piste ja uusi äitiyspakkaus, jota hypetinkin aiemmin. Pakkaus näytti livenä aivan yhtä hyvältä, kuin netissäkin. Haalari oli todella näppärä ja helppo käyttää.


Äitiyspakkauksessa on tänä vuonna Jutta Oy:n Pilvi-taskuvaippa, josta on tuloillaan lisää juttua blogiin hieman myöhemmin.Vaatteiden ja muun hömpän lisäksi messuilla oli esillä ihan asiaakin. Oli Odottajan olohuoneen luentoja lääkkeettömästä kivunlievityksestä synnytyksessä, HUS keskoskaappeineen, ne aina yhtä jännittävät palo- ja poliisiautot (minäkin kävin 5-vuotiaan veljeni kanssa maijan takapenkillä, mutta siitä tilanteesta ei todellakaan ole julkaisukelpoista materiaalia...) ja lapsille oma terveellisten välipalojen kokkauspaja.


Olin ajatellut etukäteen, että messuilla viihtyisin oikeastaan eniten Lapsimessuilla ja Kädentaitomessuilla, mutta mukana olleet lapset tykkäsivätkin tosi paljon Modelexposta. Sekä Sulo että veljeni tuijottivat tiiviisti kauko-ohjattavien autojen rallia, pieniä junaraiteita ja Lego-rakennelmia. Niiden parissa olisivat pienet viihtyneet vaikka koko päivän.


Suloinen pienoismallikaupunki, jossa oli reilusti yli 1000 pienenpientä ihmistä


Kädentaitomessut olivat aika pienet, mutta katseltavaa löytyi silti. Paikalla olivat mm. Molla Mills ihanine virkkausjuttuineen, Rosa Matilda Murun neulosten kanssa, Poppanavakka ja muitakin kankaita myyviä kojuja. Juoksin Kädentaitomessut vähän kiireellä läpi, sillä en halunnut haksahtaa enää kangastarjouksiin. Ei olisi ollut varaa ja kaikki kotona olevat kankaatkin odottavat niitä oikeita kaavoja.

Vanja Sean ja Murun ihanat kotimaiset neulokset


Viimeiseksi vielä tärkeimmät: eli mitä messuilta tarttui mukaan. Mitään erityistä messubudjettia minulla ei ollut, mutta me&i:n alennuksiin olin valmistautunut. Löysin itselleni ihanat velourjoogat, joissa kehtaa lähteä kodinkin ulkopuolelle, Pikkukakkos-pipon ja Jellystonen imetyskorun, jota myi Ipanainen. Sulolla on alkanut kamala raapimis- ja repimiskausi, joten korulle on paljon käyttöä. Se on osoittautunut myös aivan loistavaksi viihdykkeeksi autossa ja pienen tehdessä illalla väsyneenä hampaita. Nappasin Miikkarilta veljellenikin vaatetta, sillä tiesin äitini kuolanneen turkoosia nallehupparia. Sulolle ostin imukuppilautasia kolme kappaletta pinkkinä, sinisenä ja vihreänä, kun hintakin oli sopiva kaksi euroa kappaleelta. Pupu Tupuna -harso Metsolalta maksoi vitosen ja Rosa Matildan osastolta löytyi pari kerää villalankaa villavaippahousuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti