12/24/2010

Värttinällä kehrätyt


Värttinä osoittautui ihan nappiostokseksi! Kehrääminen värttinällä on hauskaa ja saan tehtyä niin paksua lankaa kuin haluan. Rukilla olen saanut paksuimmillaan 5 mm puikoille sopivaa lankaa, mutta sen kertaaminen oli kyllä työlästä langan takertuessa useasti lyhdyn koukkuihin.Harmaa lanka on ensimmäinen topsista kehräämäni lanka. Vielä mittaamatta ja punnitsematta. 100% villaa, pinnaltaan todella epätasaista. Kuvassa näkyy parempaa ja huonompaakin kierrettä... Puikkosuositus siinä 8-10 millin paikkeilla.


Innostuin ehkä hieman liikaakin uusiolankojen tekemisestä. :D Villaa minulla ei ollut kuin kaksi topsia, joista valkoinen karitsatopsi on vielä kehruuta vailla, joten loput kehruut ovatkin sitten niitä "tuunattuja" tai kierrätettyjä lankoja.
Ensimmäinen uusiolankani on nyt pesty, vyyhditetty ja mitattu. Muutamasta kerästä vyötteetöntä villalankaa ja angoran jämistä syntyi pehmeää ja paksua lankaa.

Kantarelli: Villa/akryyli/angora, 51m/90g, puikot 6-8 mm

Paksummasta langasta jäi jäljelle parikymmentä metriä angoraa, joten pyörittelin sen äidin 90-luvulla värjäämän ohuen villalangan kanssa yhdeksi säikeeksi. Mukana parin metrin välein muovisia helmiä. Kertasin paksumman villalangan kanssa.Aika kivaa. Harmi, kun tätä on niin vähän.


Villa/angora + muovisia helmiä, 23m/21g, puikot 4-5 mmTällä hetkellä lankakaapissani ei oikein ole yksinäisiä keriä, joita ei oikein mihinkään voi käyttää, joten kävin jopa langanpätkien kimppuun! Idean lankaan sain heles inki -blogista. Omassa langassani on vain langanpätkiä. Hahtuvaiset langat tarttuivat karstatessa muihinkin lankoihin ja pitävät ne melko hyvin kasassa. Lopuksi kertasin kahdesta villalangasta tekemälläni säikeellä.Olisin voinut karstata langanpätkiä enemmänkin. Osa langoista ei "pehmentynyt" samalla tavalla kuin toiset. Nyt langasta törröttää aina välillä pitkiäkin langanpäitä ulos, mutta niitä voi saksilla lyhennellä, jos ne neuloessa häiritsevät kovasti.


Jämislanka: villaa/akryylia/polyesteriä..., n. 1,75m


Tykkään tosi paljon! Tätä tulen tekemään lisää heti, kun neuleista tulee päättelylankojen jämiä.


Toivotan kaikille iloista Joulua 2010!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.