5/23/2011

Petunia-sukkien ohje

 


Petunia-sukat

koko: nainen

langat: Novita 7 Veljestä -lankaa, 50 g kyyhkynsinistä (vanha väri, korvaavia värejä: 124 ja 160) ja 50 g ruskeaa

sukkapuikot: 3 mm tai käsialan mukaan

sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki kerrokset oikein

tiheys: 22 s sileää neuletta = 10 cmNirkkoreunuksen neulominen:

Aloita sukka neulomalla nirkkoreunus. Luo sukkapuikoille ruskealla langalla 48 silmukkaa, jaa tasan 4 puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä. Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena 4 krs. Neulo yhden kerroksen ajan vuorotellen 2 o yht ja langankierto. Neulo 4 krs sileää neuletta. Viidennellä kerroksella taita reunus kaksin kerroin niin, että aloitus jää sukan varren sisäpuolelle. Poimi 1. puikolle aloituskerrokselta 1 s ja neulo 2 o yht. Toista niin, että poimit reunuksesta aina seuraavan silmukan ja neulot 2 o yht, kunnes reunus on kerroksen loppuun tultaessa neulottu kokonaan kiinni. Neulo 3 krs sileää neuletta ruskealla langalla. Neulo vuorotellen 3 krs korkuisia raitoja sinisellä ja ruskealla langalla. Kun olet neulonut yhteensä 8 ruskeaa raitaa, aloita kantapää ruskealla langalla.

Kantapää:

Neulo 4. puikon silmukat oikein 1. puikolle. *Käännä työ. Nosta 1 s o, neulo kerros loppuun oikein.* toista *-* yht 24 krt. Seuraavalla kerroksella nosta 1 s o, neulo oikein, kunnes puikolla on jäljellä 8 s, neulo 2 n yht. *Käännä työ. Nosta 1 s o, neulo 8 o, tee ylivetokavennus. Käännä työ. Nosta 1 s n, neulo 8 s o, neulo 2 s n yht.* toista *-* niin, että kantapohjan silmukat pysyvät samoina 10 silmukkana. Lopeta kaventaminen, kun silmukat kantapohjan ympäriltä loppuvat.

Jaa kantapohjan silmukat kahdelle puikolle (nämä ovat nyt 1. ja 4. puikot). Poimi 5. puikolla kantalapun vasemmasta reunasta 12 s + 1 s kiertäen kantalapun ja 2. puikon välistä. Neulo silmukat 1. puikolle oikein. Neulo 2. ja 3. puikko oikein. Poimi 4. puikolla kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s kiertäen kantalapun ja 3. puikon välistä. Neulo silmukat oikein.

Kiilakavennukset:

Neulo joka toinen krs 1. puikon lopussa 1 s päässä puikon reunasta 2 o yht ja 4. puikon alussa 1 s päässä puikon reunasta ylivetokavennus. Neulo samaan aikaan 2. ja 3. puikot oikein. Lopeta kavennukset, kun jokaisella puikolla on 12 s.

Neulo sileää neuletta raidoittaen, kunnes sukka peittää pikkuvarpaasi. Aloita sitten kärkikavennukset ruskealla langalla.

Kärkikavennukset:

Neulo jokaisen puikon lopussa 2 o yht. Toista kavennukset joka toinen krs yhteensä 7 krt ja sitten joka kerroksella. Lopeta kavennukset, kun jäljellä on yht 8 s. Katkaise lanka ja vie se silmukoiden läpi.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Ohje: Siskoneule/Sara Palojärvi 2011

2 kommenttia:

 1. lehtinen241@gmail.com26. heinäkuuta 2017 klo 23.12

  Hei, kuinka teet värinvaihdon ettei sitä huomaa neuleessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihto kyllä vähän näkyy, sukat on vain taktisesti aseteltu kuviin siten, ettei vaihtumiskohta korostu. ;) Tärkeintä minulle on se, että lankaa vaihtaessa ensimmäinen ja viimeinen silmukka tulee neulottua riittävän napakasti ja sitten lankaa työn sisällä kuljetetaan löyhästi. Kierrän väriä vaihtaessa langat toistensa ympäri aina samalla tavalla, eli joko vasta- tai myötäpäivään koko työn ajan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.