11/06/2012

400. kirjoitusTämän kirjoituksen myötä blogissa on jo 400 kirjoitusta. Näiden neljän bloggausvuoden aikana olen siis julkaissut keskimäärin 100 postausta vuodessa. Aika hurja ajatus! 400 kirjoituksen kunniaksi ajattelin jakaa muutamia sieltä täältä poimittuja kirppistärppejä, jotka ovat auttaneet löytämään vaikka minkälaisia aarteita mm. kierrätyskeskuksista, UFFilta ja kirppiksiltä. Toivottavasti vinkeistä on apua muillekin!

Teema-lautaset 3 e/kpl, sekalaiset lasilautaset 2 e/8 kpl

Vinkki 1: Kierrä tuttuja kirppiksiä tarpeeksi usein
Teen eniten löytöjä Espoon Kierrätyskeskuksesta ja Olarin kirpputorilta, mutta myös Helsingissä sijaitseva Valtterin kirpputori on suosikkejani. Valtterista tulee ostettua vaatteita harvoin, mutta Olarin kirppikseltä löydän joka käynnillä jotain. Eli tutustu lähikirppiksiin ja opi, millaisia satunnais- ja vakkarimyyjiä kirppiksillä on. Hyviä kirppiksiä kannattaa suositella kavereillekin, koska jos kivalle kirppikselle saadaan enemmän porukkaa, tulee sinne laadukkaampia pöytiäkin. Salaisuutena kirppissuosikkia ei siis ole järkeä pitää.

Oikealla vanha reilun kokoinen samettipaita saatu 0e, juhlamekko/tunika 7 e

Vinkki 2: Polyester toimii
Yleensä kirppiksiltä suositellaan ostettavaksi lähinnä aitoja luonnonmateriaaleja, mutta minä toimin toisin. En välttele polyesteriä, ennemminkin metsästän sitä. Materiaalina se sopii kesään ja talveen, ei hiosta ohuissa kankaissa (ainakaan minulla) ja kestää käytössä pitkään nyppyyntymättömänä. Mikä on kestänyt käyttöä edellisellä omistajalla, kestää myös minulla. Polyesteristä tehtyjä vaatteita saa kirppikseltä vieläpä halpaan hintaan, sillä niiden alkuperäishinta uutenakaan ei ole kummoinen.

Polyesterkankainen pusero alustopilla 3 e

Vinkki 3: Älä lannistu pikkuvioista
Pienet tahrat eivät aina ostopäätökseeni vaikuta, sillä monesti pesu sopivassa lämpötilassa tahranpoistoaineella tekee vaatteelle ihmeitä. Nyt harmittaisi, jos olisin jättänyt esimerkiksi yllä olevan harmaan paidan ostamatta kyljessä olleen tahran takia. Joskus tahra ei kuitenkaan lähde pesussa pois, mutta onneksi kolme euroa kokeilusta ei ole paha hinta.

Farkut 4 e (lahkeet pidennetty resorilla)

Vinkki 4: Vaihda napit, värjää tai poista kangasmerkit
Varustelekasta ostettu käytetty maastokuosinen parkatakki tykkää enemmän söpöistä kangasmerkeistä kuin Saksan lipuista.

 Itämaisen tanssin asu (kuvassa yläosa) 30 e

Vinkki 5: Löydä juuri sitä, mitä et suunnitellut löytäväsi
Varaa aina ylimääräistä rahaa mukaan. Yllätyin itsekin, kun kerran löysin itämaisen tanssin asun Olarin kirpputorilta. Pöytä oli muuten tyhjä, mutta siinä nökötti hassussa läjässä paljetteja ja helmiä, onneksi innostuin tutkimaan outoa löytöä tarkemmin!

Ei-kirppis-vinkki 5: Käy äitisi, siskosi, mummosi tai tätisi vaatekaapilla
Äidin vaatekaappi on aarreaittani ja minun vaatekaapistani löytyy jotain kivaa äidillekin.

Suomen armeijan ylijäämää, kaasunaamarilaukku n. 9 e

Ei-kirppis-vinkki 6: Armeijan käytetty tai uudenveroinen tavara toimii
Armeijan ylijäämä on usein laadukasta, halpaa ja kestävää. Paras laukkuni ikinä on Varustelekassa myytävä Suomen armeijan kaasunaamarilaukku. Jotkut koristelevat niitä kangasmerkeillä, mutta minun mielestäni laukku on parhaimmillaan alkuperäisessä lookissaan.

Ohut kotimainen villapaita (miesten M) 5 e

Vinkki 7: Pienet kotimaiset merkit ovat yllättävän edullisia kirppiksillä
En ymmärrä tätä itsekään, mutta halpoja löytöjä tulee tehtyä silloin tällöin. Yllä oleva miesten neuletakki on minulle melko reilun kokoinen, mutta käytän sitä silti.

Silkkisekoitepusero 3 e 

Vinkki 8: Kirppiksillä on paljon juhlavaatteita
Tätä vinkkiä ei varmaan tarvitse avata sen kummemmin. :)

Farkkutakki 5 e

Vinkki 9: Aina väärä sesonki
Tämän varmasti tietää jokainen, mutta muistutan silti, että nyt kannattaa lähteä metsästämään takkia ensi kevääksi!

Mitkä ovat muuten teidän lempikirppiksiänne Helsingin seudulla tai vaikka muuallakin Suomessa? Olisi kiva löytää uusia suosikkeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.