12/07/2012

Taustakuvan salaisuus

Vanha tuttu kuvanmuokkausohjelma Gimp pääsi yllättämään minut! En ollutkaan huomannut, että sillä voi helposti tehdä mistä vain kuvasta saumattomasti jatkuvan taustakuvan. Kuvistunnilla sattumalta löydetty suodin on tosi hauska. Testailin sitä useampaan kuvaan ja nyt minulta löytyykin vaikka kuinka monta uutta taustakuvaa blogiin. Tosin ovat nuo taustakuvat muutenkin aika tiuhaan tässä blogissa vaihtuneet. Tämä uusin on suosikkini tähän mennessä ja voisin kuvitella sen olevan käytössä pitkään - tai kunnes keksin vielä paremman taustakuvan.


Tästä kuvasta lähdettiin liikkeelle ja seuraavaan päädyttiin.


Ja näin se onnistui:
- Valitaan värit-valikosta "poista värit", jotta kuvasta tulee mustavalkoinen (ei pakollinen vaihe)
- Säädetään kuvan kirkkautta ja kontrastia värit-valikosta löytyvällä kirkkaus ja kontrasti -työkalulla (ei pakollinen vaihe)
- Saumattomasti jatkuva kuvasta saadaan etsimällä suotimet-valikosta "määritä" ja aukeavasta valikosta "saumattomasti jatkuva"

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kerrankin löytyi blogin sisältöä kuvaava taustakuva, joka vieläpä sopii monien postausten taustaksi. Aaltoileva tausta ja riikinkukot olivat todella harmaita ja saivat postaustenkin kuvien värit latteiksi. Tämä taas tuo uutta hehkua vanhoihinkin kuviin. :)

   Poista
 2. Onpas kiva tausta!
  Kiitos tuosta gimpvinkistä. Saattaa olla että minäkin käytän tuota vuoden alussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla kaikenlaisia kuvia! Tästä kuvasta tuli vähän sekava, mutta kuvista, joissa on kohde on selkeästi keskellä, tulee tosi nättejä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.