5/06/2013

Heräteostoksia


Voi minkä teinkään, kun lähdin näyttämään toiselle kirppisintoilijalle Espoon (omasta mielestäni) parhaita ostospaikkoja. Olisi pitänyt etukäteen henkisesti varautua tulevaan shoppailuun, koska nyt lähdin liikenteeseen ajatuksella "en varmana osta mitään turhaa itselleni", ja kuitenkin päädyin raahaamaan jokaisesta paikasta jotain kotiin. Toisaalta hoin itselleni, että kirppisten hintoja katsellessa todellisuudentaju hämärtyy. Uutena olisin voinut ostaa osan ostoksista jopa kymmenkertaiseen hintaan, kun kerran ostin vaatteitakin tarpeeseen. Päätöksentekoa helpotti myös se, että maksoin ostokset kolmessa osassa. Jos koko kasan kanssa olisi pitänyt kävellä kassalle, olisin varmaan tiputtanut puolet ihanuuksista matkasta ja harmitellut kotona, miksen osannut luopua parista eurosta.

Kierroksen ensimmäinen heräteostos: neuletakki 1e, vyö 1e ja valkoinen peltipurkki 2 e, Olarin kirppis

Kummastelin kierroksen aikana, miten kaikki ostokseni alkoivat noudattaa tietynlaista värimaailmaa, jonka voi löytää kokonaisuudessaan ostamani kahvipurkin kyljestä; ruskeaa, valkoista, sinistä ja hieman metallia. Kohta varmaan pitää laittaa keittiön sisustus uusiksi, kun ruskea ja oranssi alkavat miellyttää silmää enemmän? Tai sitten ei, koska peltipurkki on todennäköisesti menossa vain piiloon jauhokaappiin. Meillä on niin vähän tasoja keittiössä, ettei juuri mitään voi pitää esillä pelkästään ulkonäkösyistä. Ja kahviakin meillä juodaan niin vähän.

Heräteostos numero kaksi tarttui mukaan Matinkylän kierrätyskeskuksesta: lähes käyttämättömältä vaikuttava farkkupaita, kaksi Arabian Kesti-sarjan lautasta (näitä meillä on ennestäänkin), Aalto-tuikkukuppi ja söpö peltinen kahvipurkki, yhteensä noin 7 euroa. Kolmantena repsahduksena piparimuotteja Toinen kierros -kirpputorilta Tapiolasta, 6 kpl yhteensä 2 e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.