10/18/2013

500. postaus: Siskon mysteerihuivi, osa 1

Hui, 500 postausta tulee tämän postauksen myötä täyteen. Mietin kovasti, mitä kivaa keksisin pyöreän luvun kunniaksi ja sitten se idea tulikin juuri sopivasti, kun olisi ollut muutakin blogattavaa. Meille annettiin eilen neulonnan kurssin ensimmäinen tehtävänanto: huivi, johon tulisi testata erilaisia neulepintoja. Huivia neuloessani keksin, että senhän voisi julkaista blogissa mysteerihuivin tapaan. Tämä mysteerineule on sekä minulle, että muille neulojille yllätyksiä täynnä, koska neulon sen vapaaneulontana, eli keksin seuraavan osan vasta edellisen valmistuttua. Pari pientä kokonaisuuteen liittyvää yksityiskohtaa olen suunnitellut etukäteen, mutta muuten neuloskelen ihan fiiliksen mukaan.

Mysteerineuleen ideana on, että sen suunnittelija jakaa varsinaisen neuleohjeen palasiin eli vihjeisiin. Mysteerineuleen neulomisen voit aloittaa vaikka heti haasteen alettua (eli heti tänään!) tai itsellesi sopivana aikana. Mitä nopeammin aloitat, sitä vähemmän muut ehtivät paljastaa valmiiden vihjeiden kuvia omissa blogipostauksissaan.

Säännöt eivät tässä mysteerineuleessa ole tiukat. Aloita milloin haluat, jatka miten huvittaa (vaikka sitten itse improvisoimalla) ja valitse värit ja materiaalit oman mielesi mukaan, neulo vihjeet väärässä järjestyksessä... Voit myös neuloa tiukasti ohjeen mukaan ja jännittää lopputulosta. Tässä on kyse neulomisen ilosta! Keskeneräisen huivin kuvia saa postailla vapaasti omaan blogiinsa ja muuallekin, mutta mysteeri pysyy parhaiten mysteerinä, kun kaikki postaavat valmiiden huivien kuvat vasta viimeisen vihjeen jälkeen.

En lupaile postaavani vihjeitä tietyin väliajoin, mutta ennen joulua kyllä julkaisen kaikki vihjeet! :)

1. vihje:

Tarvitset:
- Novita 7 Veljestä -lankaa sinisenä (124) ja keltaisena (268)
- 4 mm suorat tai pyöröpuikot

Luo sinisellä langalla 40 s. Neulo ainaoikeinneuletta tasona (neulo jokainen kerros oikein) 30 kerrosta. Nosta jokaisen kerroksen ensimmäinen silmukka. Vaihda keltaiseen lankaan ja neulo 2 kerrosta oikein.

Seuraavalla kerroksella neulo 3 o, *4 pidennettyä silmukkaa (Neulo silmukka tavallisesti, mutta ennen silmukan päästämistä vasemman käden puikolta vie oikean käden puikko uudelleen silmukan läpi ja kierrä ylimääräinen langankierto puikon ympäri. Vedä puikko silmukan läpi ja päästä silmukka vasemmalta puikolta. Oikean käden puikolla on nyt kaksi langankiertoa.), 2 o* toista *-* kerroksen loppuun asti. Neulo seuraava kerros oikein. Neulo pidennetyistä silmukoista aina vain toinen langankierto oikein ja pudota toinen langankierroista puikolta.

Toivotan neulomisen iloa kaikille!

Muokattu 27.10.2013: Täsmennystä pidennetyn silmukan neulomiseen.

This is my first knit along pattern for a scarf!

2 kommenttia:

  1. Kiva mysteerihuivi.:) Kävin tänään ostaa langat tähän!:D

    VastaaPoista
  2. Tähän tulen ehdottomasti mukaan, langat valmiina.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.