3/04/2014

Kevätpipoja ja kangaskoruja


Viime keskiviikkona ehdin ensimmäistä kertaa Itiksen POP UP ILOON virkkaamaan. Mestan ollessa Kampissa hengasin siellä usein neulomassa, kun paikka kerran osui hyvin koulumatkan varrelle, joten nyt Mestan palattua Tampereelta minun piti päästä kurkkaamaan, mitä uudessa pisteessä tapahtuu. Koska ajattelin istua Mestassa lähes koko illan, aloin virkata Novitan Hanko-langasta pipoa kevääksi. Paikalla oli juuri sopivasti myös kangaskorupaja, jossa väsäsin pipoon pienen koristeen tyllistä, pitsistä, helmistä ja koristeellisesta napista.

Virkkailin pipon osittain ulkomuistista edellisen Hanko-piponi mukaan. Tässä pipon rakenne summittaisesti:

Hanko-pipo
- vajaa kerä Novita Hanko -lankaa (kerässä 100 g)
- virkkuukoukku nro 5 tai käsialan mukaan
- Virkkaa 58 kjs, liitä piilosilmukalla renkaaksi
- Virkkaa kerroksen alussa 2 kjs, virkkaa 58 p, sulje kerros piilosilmukalla ensimmäiseen pylvääseen
- Virkkaa pylväitä 12 krs
- Ensimmäinen kavennuskerros: virkkaa vuorotellen 2 p yhteen ja 1 p
- Toinen kavennuskerros: virkkaa koko kerroksen ajan 2 p yhteen
- Kolmas kavennuskerros: virkkaa koko kerroksen ajan 2 p yhteen
- Virkkaa jäljelle jäänyt reikä umpeen kiinteillä silmukoilla
- Päättele langanpäät 
- Piposta kannattaa tehdä hieman napakka, koska lanka antaa ajan kuluessa käytössä hieman periksi. Hanko kestää hyvin myös konepesun, joten pipon likaantuessa sen voi rohkeasti heittää pyykkikoneeseen ja pestä vyötteen mukaisessa lämpötilassa!

POP UP ILO Mesta on Helsingin Itiksessä vielä 9.3. asti, eli vajaan viikon verran. Sen jälkeen Mesta pitää muutaman viikon taukoa ja siirtyy jatkamaan Helsingin keskustassa sijaitsevaan Citycenter-ostoskeskukseen (= rautatieaseman edustalla oleva Makkaratalo). Olen tästä aika innoissani, sillä kuljen rautatieaseman läpi aina koulumatkallani ja nyt pääsen taas vierailemaan Mestassa useammin!

2 kommenttia:

 1. Ihana pipo!
  P.s käyppäs kurkkaamassa sähköpostisi kunhan kerkeät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei apua pitääkin vastata sulle nyt heti! Kirjoittelin vastauksen noin puoliväliin, mutta sitten se vaan jäi kaiken kiireen keskellä. :O

   Poista