6/12/2014

Seulalla painettuja kankaita

Lisää materiaalia kankaanpainannan kurssilta. Nämä painatukset on tehty itse valotetulla seulalla. (Seulan käyttöä on avattu esimerkiksi Marimekon sivuilla hyvin.) Molemmat printit olen tehnyt guassilla maalaamistani luonnoksista. Kokeilin valottamiani kahta seulaa useammalle eri kankaalle. Osa kankaista on kotoa löydettyjä jämiä, osa Eurokankaan poistolaarista ja loput koulun vaatepuolelta poistettuja kankaiden näytepaloja. Kaikenlaisia materiaaleja puuvillasta tekokuituihin ja joustavasta joustamattomaan tuli kokeiltua. Vaikeimmiksi kankaiksi osoittautuivat kuviopintaiset trikoot, joihin väri ei meinannut tarttua millään, vaikka kankaissa olikin vain hyvin vähän tekokuitua. Sen sijaan tekokuituvoittoiset tasaiset kankaat tuntuivat imevän väriä hyvin.Kokeilutilkkujen lisäksi painoin kangasta kolmea tuotetta varten.


Isompana tuotteena minulla oli collegekankainen huivi, johon painoin kuviota molemmilla kaavioilla. Pahoittelen ryppyistä kangasta! Huivi ehti olla minulla useamman kerran käytössä ennen kuvien ottamista, enkä tajunnut silittää sitä kuvia varten.


Huivi on reippaan kokoinen ja sen saa kääräistyä pari kertaa kaulan ympärille. Valitsin huiviin helppokäyttöisen collegekankaan, jotta huivin saa nakattua pyykkikoneeseen aina tarvittaessa. Ajattelin, että tämä voisi olla hyödyllinen asuste syksyllä, koska se sopii kaulan lämmittämisen lisäksi vauvan peitoksi tai kapaloksi ja suojaksi imettäessä.Huivin pariksi ompelin keltaisesta trikoosta yksinkertaisen pipon. Pipo ei ole ehkä edustavimman näköinen narulla roikkuessaan, mutta päässä se näyttää kivalta. Kangas on sen verran ohutta, että pipoa kestää käyttää sisätiloissakin. Tällä niin pelastetaan tuoreen äidin tukkakriisipäivät syksyllä. ;) Viimeisenä tuotteena tein villasekoitekankaasta vetoketjullisen pussukan, joka käy oikeastaan mihin vain. Siinä voi kuljettaa mukana niin kameraa kuin keskeneräistä pientä käsityötäkin, tai vaikka vauvan tavaroita, koska vaunujen mukana saamassamme hoitolaukussa ei pahemmin ole säilytystaskuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.