2/21/2016

Lastenhuoneen sohvan uusi ilme


Sulon huoneessa on meidän vanha "sohvamme", eli vanha Ikean hyllykkö, jonka päällä on siihen sopiva patja. Tämä erikoinen, mutta toimiva kokonaisuus on ollut isäni luona käytössä, kun olin 12-vuotias ja kotoa muuttaessani se siirtyi isän varastosta meille, koska meillä ei ollut silloin varaa hankkia sohvaa. Sohvankorvike palveli hyvin, kunnes Sulo syntyi ja aloin tarvita jotain parempaa imetyspaikkaa, johon voisi käpertyä vauvan kanssa tuntikausiksi. Edellisessä asunnossa sohvan hyllyt nostettiin uuden sohvan hankinnan jälkeen päällekkäin hyllyksi ja patjaa pidettiin sohvan takana piilossa, sillä en halunnut vielä luopua siitä. Uudessa kodissa sohvankorvike löysi paikkansa Sulon huoneesta. Sen päällä on aikuisen mukavampi istua lapsen leikkejä seuratessa. Sulo taas tykkää käyttää patjaa kirjoja lukiessa.

Patjan päällinen oli ikivanha ja rispaantunut. Viimeinen niitti sille oli, kun kaadoin kahvikupin kahdesti sen päälle. Ylen porukan meillä siivotessa patja peitettiin torkkupeitoilla, mutta eihän sellainen järjestely kestä taaperon leikkejä kuin viisi minuuttia. Jotain muuta oli siis keksittävä. Uskaltauduin pitkästä aikaa kaivamaan ompelutarvikkeet esiin ja valkkasin muutamat Sulon huoneeseen sopivat kankaat konmaritetusta kangashyllystä.


Patjanpäällinen on ommeltu laiskasti pelkällä saumurilla siten, että kaikki saumat jäävät sen sisäpuolelle. Päällinen on kuin pitkä putki, vähän vanhojen tyynyliinojen mallinen. Patjan päät sain piilotettua pienillä "helmoilla", joiden päällä on narut kiinnitystä varten. Nuo päätyjen narut ovat muuten eskari-ikäisen veljeni puhkikulutetuista housuista peräisin. Kankaina on Kierrätyskeskuksesta jossain kangaspussissa ostettua paitakangasta, Ikean kangasta, jostain saatua puuvillakangasta ja tätini vanha verho. Sininen ja vihreä on poimittu huoneen seinätarrasta ja Ikean kankaasta tulee vähän kontrastia. Valkoinen valikoitui mukaan, jotta kokonaisuudesta tulisi raikkaampi. Sulolle tärkeintä olivat valkoisen kankaan kaupungissa seikkailevat moposkootterit.


Meillä ei muuten todellakaan ole koskaan näin siistiä, kuin näissä kuvissa on. Tilanne on täysin lavastettu. Tässä (kaunisteltu) kuva huoneesta noin kaksi minuuttia kuvien ottamisen jälkeen:

A photo posted by Sara Palojärvi (@siskoneule) on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.