12/06/2010

Pihla-pipon ohje


Helppo ohje Pihla-pipoon. Koot nuorelle ja naiselle. Ohjeen lopussa on kerrottu, kuinka pipon kokoa muutetaan.Koko: nainen/nuori
Lanka: Novita Isoveli 100 g
Puikot: sukkapuikot tai pyöröpuikko 5 mm
Tiheys: 14 s ja 20 krs hieman venytettyä mallineuletta = 10 cm

Muuta: Tupsun tekemiseen pahvia, sakset ja suurisilmäinen paksu neula, esim. ryijyneula.

Mallineule: 1. krs: *1 o, 2 n, 1o*, 2. krs: *2 n, 2 o*, 3. krs: *1n, 2 o, 1 n*, 4. krs: *2 o, 2 n*
toista *-* (=tähtien väliä) koko kerroksen ajan.

Joustin: Neulo vuorotellen 2 o ja 2 n.

Neulo näin:

Luo 76 s. Neulo joustinta suljettuna neuleena 3 cm. Aloita sitten mallineuleen neulominen ohjeen mukaan 1. kerrokselta. Toista mallineuleen kaikkia kerroksia ohjeen mukaisessa järjestyksessä.

Kun pipon korkeus on noin 20 cm, aloita kavennukset:

Neulo kerroksen alusta vuorotellen 2 n ja 2 o yht. Seuraavalla kerroksella neulo vuorotellen 1 n ja 2 o yht. Viimeisellä kerroksella neulo aina 2 o yht. Katkaise lanka n. 30 cm päässä työstä ja vie lanka silmukoiden läpi. Kiristä ja vie lanka neulan avulla uudelleen silmukoiden läpi. Päättele langat huolella.

Tupsu:

Leikkaa pahvista 2 kpl ympyröitä, halkaisijaltaan n. 8 cm. Leikkaa molempien ympyröiden sisälle pienemmät ympyrät, halkaisijaltaan n. 3,5 cm. Aseta nämä pahvirenkaat päällekkäin.

Leikkaa langasta kahden metrin pituisia pätkiä ja kierrä niitä pahvirenkaiden ympärille. Mitä enemmän lankaa tupsuusi käytät, sitä paksumpi ja pallomaisempi tupsusta tulee. Kun olet kiertänyt renkaiden ympärille lankaa tarpeeksi, leikkaa pahvirenkaiden välistä tupsu auki. Ota lankakerästä pätkä lankaa ja kierrä sitä pahvirenkaiden väliin tupsun ympärille. Kierrä lanka tiukasti ja tee välillä solmuja. Poista pahvirenkaat tupsusta. Kiinnitä tupsu pipoon tällä samalla langalla.Muut vaihtoehtoiset langat:

Voit käyttää pipon neulomiseen myös muita lankoja. Tarkista tällöin tiheys. Mikäli lanka on kovin paljon Isoveljeä paksumpaa (tiheydessä vähemmän silmukoita 10 cm kohti), luo 4 s vähemmän aloituksessa.

Muita neuleeseen sopivia lankoja Novitalta ovat esimerkiksi Puro, Tempo, Polaris sekä Sukkis tai 7 Veljestä kaksinkerroin.

Koon muuttaminen:

Saat piposta suuremman luomalla alussa 4 s enemmän ja pienemmän luomalla 4 s vähemmän. Näin saat muokattua piposta sopivan kokoisen lapselle tai miehelle. Mallineule on melko venyvää ja pipo malliltaan hieman löysä.Tämä pipo on neulottu kaksinkertaisella Seiskaveikalla. Silmukoita 72.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Huomaathan, että vaikka ohje onkin ilmaisessa jaossa, ei ohjetta saa kopioida ja levittää vapaasti, esimerkiksi omassa blogissaan tai käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Kaupallinen ohjeen käyttö on ohjeen mukaan tehdyn tuotteen tai ohjeen itsensä myymistä. Lisätietoja: siskoneule@gmail.com

4 kommenttia:

 1. Hei, mikä ihana ohje! Teenpäs eräälle tyttärelle nimeltään...:)

  VastaaPoista
 2. Tämä pipo juuri työnalla ja täytyy sanoa, että kerrassaan ihana malli ♥♥ kiitos siis ohjeesta!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana pipo, taidanpa uskaltaa kokeilla vihdoin tehdä itsekkin pipon :) ajattelin jakaa työni sitten blogissani, voin varmaan laittaa linkin tähän kirjotukseen et täällä oli ohje? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokeile ihmeessä! Takaisin linkittäminen olisi ystävällistä ja siitä olisi hyötyä niille, joita kiinnostaisi neuloa pipo samalla ohjeella. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.