1/24/2013

Keväisiä värejä

Ihanaa, kun ulkona paistaa aurinko! Tänään ei tarvitse suoriutua kouluun, kuin vasta iltapäiväksi, joten päätin ottaa kameran esiin ja kuvata marraskuussa neulomani huivin. Käytin huivia viime vuoden puolella ehkä kerran, koska se ei oikein sopinut talvipukeutumiseeni. Nyt keväällä (kyllä, tammikuu on mielestäni ehdottomasti jo kevättä!) se on helpompi pukea esimerkiksi ohuen villakangastakin kanssa.


Tämä huivi syntyi sattumalta kokeiluna. Löysin joskus lokakuun tienoilla Kampin kauppakeskuksen Tiger-lahjatavarakaupasta lankahyllyn, joka oli täynnä kirkkaita värejä. Keriä katsellessani ajattelin ensimmäisenä, että ihanaa, kun talven lähestyessä kaupoissa on vielä niitä perinteisesti kesän ja kevään väreiksi luokiteltuja sävyjä! Oli oranssia, pinkkiä, violettia ja turkoosia. Joskus syysvärejä tarpeeksi pitkään tuijotelleena kyllästyy ties mihin smaragdeihin ja burgundeihin. Ne inspiroivat eniten kesän lopulla, kun koteihin tulevat ensimmäiset syksyn postimyyntikatalogit, mutta viimeistään syyskuussa alkaa jo toivomaan muitakin vaihtoehtoja. En siis voinut vastustaa kiusausta.


Heti kotiin päästyäni kaivoin puikot esille ja kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä pampuloiden neulomista. Ensimmäiset silmukoiden luonnit ja neulomisyritykset paksuilla puikoilla tuottivat kaameaa jälkeä, mutta kolmosen puikot ja silmuilemalla luodut silmukat saivat aikaan nättiä pintaa. Kaksi kerää riitti mainiosti yhden kerran kaulan ympäri menevään ympyrähuiviin. Tiedän monen vierastavan keinokuitulankoja ja varsinkin näitä "tamponilankoja", mutta minä ainakin keksin tälle huiville paljon käyttöä. Olen huomannut sen viihtyvän parhaiten vaaleiden farkkujen ja harmaiden puseroiden kanssa. Uskoisin sen pitävän myös khakin värisestä kesätakistani.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.