1/11/2013

Kuulumisia kuviksen tunnilta


Minulla on enää vain kuusi kuviksen tuntia ennen lukulomaa. Ehdin lukion aikana suorittaa ennen tätä viimeistä kurssia neljä kurssia, sillä jouduin jättämään diplomikurssin kesken erinäisten syiden takia. Se harmittaa, mutta aina ei vain yksinkertaisesti aika riitä kaikkeen, mihin sen haluaisi riittävän.

Tällä tunnilla otin kuitenkin kaiken ilon irti viimeisistä hetkistä lukiossa. Opettelin uudelleen, miten Gimpiin saa tehtyä itse omia siveltimiä ja päädyin samalla tekemään pienen fonttikokeilun. Kuvassa on kokeilun tuloksena syntynyt aakkosista satunnaisesti kirjaimia valitseva sivellin, jonka nimesin siansaksasiveltimeksi, koska sillä kirjoitettu teksti on vain epämääräisiä kirjainyhdistelmiä. Olen tehnyt näitä siveltimiä viimeksi varmaan yläasteella, jolloin käytin niitä tekemieni ilmaisten ulkoasujen grafiikassa. Kummasti ne asiat vain muistuvat vähitellen mieleen, kun alkaa kokeilemalla tekemään.

Huomaatteko, miten näppärästi sain tähän merkintään myös in action -tunnisteen? Ylemmässä kuvassa näkyvät retrokorvikset, jotka sopivat aika hyvin aleista löytämiini vaatteisiin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.