8/26/2013

Yli 100 tykkääjää!

Blogi täytti viisi vuotta viime kuussa ja lukijoitakin on Facebookin kautta kertynyt yli sata. Hyvä syy siis juhlia! Kyselin aiemmin, mitä spesiaalia te lukijat toivoisitte blogiin näiden kunniaksi ja toiveissa oli mm. uusi neuleohje. Mikäs siinä, kun tulin tässä muutenkin neuloneeksi itselleni uudet lapaset ja niiden ohjekin sopisi tänne blogiin oikein hyvin. Joten olkaapa hyvät, tässä ovat Inkeri-sukkien serkut pitkävartiset Inkeri-lapaset!

Lupaan olla jumittumatta näihin rakkaisiin Inkereihini, mutta nyt en vain voinut vastustaa kiusausta julkaista tätä ohjetta, kun sukillekin oli löytynyt heti niin monta neulojaa. Seuraava ohje tulee olemaan jotain aivan muuta!


Inkeri-lapaset

Koko: nainen
Lanka: Novita 7 Veljestä (060 vaaleanruskea) 100 g sekä hieman värejä 044 grafiitti, 845 kirjava oranssi-harmaa (7 Veljestä Tweed), 319 keväänvihreä, 721 vaaleanlila, 090 harmaa-luonnonvalkoinen (7 Veljestä Nostalgia) ja 099 musta
Sukkapuikot: 3 mm tai käsialan mukaan

Tiheys:
22 s sileää neuletta = 10 cm

Vasen lapanen

Luo vaaleanruskealla langalla 40 s ja jaa tasan neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on 1. ja 4. puikon välissä. Neulo 4 kerrosta sileää neuletta suljettuna neuleena ja tee varren reunuksen reikäkerros: *Neulo 2 o yhteen, lk* toista *-* krs:n loppuun asti. Neulo 4 krs o. Viidennellä kerroksella taita reunus kaksinkerroin niin, että aloitus jää lapasen varren sisäpuolelle. Poimi 1. puikolle aloituskerrokselta 1 s ja neulo 2 o yht. Toista niin, että poimit reunuksesta aina seuraavan silmukan ja neulot 2 o yht, kunnes reunus on kerroksen loppuun tultaessa neulottu kokonaan kiinni. Neulo 7 krs sileää neuletta ruskealla langalla.


Varren raidat:

Neulo varren raidat seuraavassa järjestyksessä: grafiitinharmaa, oranssi-harmaakirjava, keväänvihreä, vaaleanlila, harmaa-luonnonvalkoinen ja musta.

Raidan neulominen:

Jokaisen raidan alussa neulo uudella värillä ensin 1 krs oikein ja sitten 4 krs nurin. Ennen seuraavaa väriä neulo väliin 3 krs oikein ruskealla langalla. Kuljeta ruskeaa lankaa työn nurjalla puolella kerroksen vaihtumiskohdassa.

Kun olet neulonut kaikki raidat, neulo ruskealla langalla 20 krs o. Neulo seuraavalla kerroksella 4. puikon viimeiset 8 s erivärisellä apulangalla peukalokohtaa varten. Siirrä apulangalla neulotut silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne ruskealla langalla. Neulo 26 krs o tai kunnes lapanen peittää nimettömän kokonaan. Tee sitten kärkikavennukset.

Neulo kärkikavennukset 1. ja 3. puikon alussa neulomalla 1 o, ylivetokavennus, ja 2. ja 4. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 s: 2 o yhteen, 1 o. Toista kavennukset 1x2 ja 1x1 krs välein. Neulo loput kavennukset ilman välikerroksia, kunnes jäljellä on yhteensä 8 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Peukalo:

Poista peukalokohdan apulanka ja poimi peukalokohdasta yhteensä 18 s. Jaa silmukat tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää neuletta suljettuna neuleena 16 krs tai kunnes peukalo peittyy kokonaan. Tee sitten kärkikavennukset neulomalla jokaisen puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Toista kavennukset ilman välikerroksia, kunnes jäljellä on yhteensä 6 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Neulo oikea lapanen vasemman peilikuvaksi (peukalokohta tulee 1. puikon alkuun).

Viimeistely:

Päättele langanpäät.
 

I designed a pair of Inkeri mittens for myself. My blog turned five this summer and there were more than 100 likes on blog's Facebook page so I published the Finnish pattern for these mittens!

4 kommenttia:

 1. Voi ihanuus. Täytyyhän nämäkin neuloa sukkien pariksi. Onnea blogillesi! Tämä on yksi omista suosikeistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääkin kurkkia aina välillä blogiasi, että olisko sinne jo ilmestynyt pari lapasia. :) Ja kiitos! On ihanaa, kun tännekin on oma pieni lukijakunta löytänyt tiensä. <3

   Poista
 2. Kauniit lapaset!
  Kiitos! ohjeesta näitä teen nyt!
  Kiitos!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.