8/29/2014

Fiftaribeibi


Tätini löysi jostain suvun kätköistä taas ihanuuksia. Eeva Haaviston ja Mary Oljen kirjojen lisäksi säilössä on ollut Malli Porsildin Me neulomme lapsille -kirjanen, joka sisältää aivan ihania neuleita lapsille vauvasta teiniin. Malleja selatessani innostuin neulomaan pienokaiselle parit neuleet 50-luvun tyyliin.Ensimmäisenä neuleista valmistui neulottu nuttu Novitan Ipana-langasta. Pyrin tekemään nutun materiaalia lukuun ottamatta mahdollisimman tarkasti ohjeiden mukaan, mikä oli mukavaa vaihtelua. Yleensä kurkkaan ohjeita vain pikaisesti ja sooloilen loput oman mieleni mukaan. En sortunut siis muuttamaan tätä neuletta pyörönä neulottavaksi ja mahdollisimman saumattomaksi, vaan tutkin, miten suunnittelija on 50-luvulla halunnut neuleensa rakentaa.

50-luvun neuletermistö on muuten aika erikoista nykyiseen tottuneena. Miten olisitte tulkinneet esimerkiksi virkkaustermin ilmasilmukka? Asiayhteydestä oli helppo keksiä, että ketjusilmukkaahan sillä meinattiin, mutta olisi minullakin ollut sormi suussa, jos tuohon sanaan olisin jotenkin muuten törmännyt!

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana ja erikoinen puku! <3

    VastaaPoista
  2. Ihana nuttu!Multakin löytyy tuo ohjelehtinen,mutta kun ei ollut ketään kelle neuloa,on se hautunut jonnekin pinon alimmaiseksi...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.