6/02/2015

Kestoilua parvekkeella

Meillä on siirrytty parvekekestoiluun (reps!). Jokainen kukka tai kasvi, jota olemme yrittäneet pitää hengissä, on nuupahtanut aurinkoisella parvekkeella ja keittiön ikkunalaudalla sekä toisella seinällä sijaitsevassa olohuoneessa, jossa on liian pimeää kasveille. Innostus ikuisesti kukkiviin tekokasveihin tuli, kun mummini toi minulle ihanan aidon näköisen synttärikukan Ikeasta. Ensimmäinen ajatukseni "kukan" nähtyäni oli, että mummi rukka olisit sijoittanut rahasi fiksummin, mutta kukan lähempi tarkastelu sai minut innostumaan. Siis mahtavaa: nyt meillä kukkii parveke säällä kuin säällä ja vaikka maaliskuusta marraskuuhun, jos vain niin haluan!


Laskeskelin myös, että pitkällä tähtäimellä tämä tulee todella edulliseksi. Jos joka kevät ostaisin kukkalaatikkoon yhteensä kahdeksan kukkaa keskimäärin kolmella eurolla kappale, tulisi koko kesän kukille hintaa 24 euroa - mikäli ne siis selviäisivät edes ensimmäisestä viikosta. 24 eurolla saa kestokukkia keskimäärin neljä, jolloin koko parvekkeen kukille tulisi hintaa 48 euroa. Samat kukat pysyvät siisteinä vuosikausia, jos ne laittaa talveksi varastoon ja sitä ennen pesee ne esimerkiksi laimealla etikkaliuoksella, ettei niiden pinnalle ala kertyä levää. Kukat ovat myös kätevä lahjaidea ainakin toistaiseksi, jolloin kämpässä sisällä nurkat eivät notku turhasta tavarasta!

 Muratti, ruusu ja villinä korttina eukalyptuksen oksa Plantagenista

Miinuspuolina tässä "kestoilussa" ovat muovin ympäristövaikutukset ja mahdolliset kukkien valmistusolot. En todellakaan tiedä missä kukat on valmistettu ja kasattu. Toisaalta ei sitä kaikista kasvihuoneissa kasvatetuista aidoistakaan tiedä. Turhamaisena ihmisenä mietin myös jaksanko katsoa samanlaisia istutuksia vuodesta toiseen, vaikka kukkien järjestystä voi toki vaihdella. Kukat myös haalistuvat kesä kesältä, joten ne eivät näytä yhtä hyviltä enää kymmenen vuoden päästä. Tässä elämäntilanteessa ja asuinpaikassa ne ovat kuitenkin täydellinen ratkaisu kauniita kukkia ja vihreää parvekkeelle toivovalle perheelle!

 Parvekkeen kanssa kilpaa kukkivat ihan oikeat pihapuut <3 br="">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.