9/27/2015

Vaippakuulumiset


Sulo ei todellakaan tarvitsisi uusia vaippoja, ainakaan taskuja päiväkäyttöön. Silti halusin päästä kokeilemaan, miten PULin ompelu sujuu minulta ja voisinko saada aikaan siistejä vaippoja. Yllätyksekseni PUL ei ollutkaan niin vaikea materiaali kuin olin luullut. Vaikeampaa oli kaavojen (oikein) piirtäminen sekä kankaiden (oikein) leikkaaminen. Saatoin aiemmin näistä vaipoista keskeneräisinä postatessani kirota höttöistä päätäni, mutta koulun ja työn alettua jokin on naksahtanut taas paikoilleen - vaippojen viimeiset vaiheet nimittäin sujuivat moitteetta!

Sain tänä viikonloppuna valmiiksi yhteensä kolme vaippaa. Kuvassa alin tummanvihreä vaippa keltaisilla sivunepeillä on AIO, jonka löysin keskeneräisenä kirppikseltä hyvään 20 sentin hintaan, siis halvemmalla kuin yhden kertsin hinnalla. Edellinen ompelija oli tehnyt vaippaa väärässä järjestyksessä, joten sen viimeistelyyn meni kohtuullisesti aikaa. Jouduin kääntelemään vaippaa ja keksimään outoja tapoja saumojen ompeluun, mutta loppujen lopuksi vaippa on ihan ulkonäöltään ihan ok, vaikka siihen jäikin kaksi täyttöaukkoa taakse, toinen kuivaliinakankaan ja tukikankaan väliin ja toinen tukikankaan ja PULin väliin. Imuina vaipassa on tukikankaassa kiinni oleva ilmeisesti bambuinen imu ja läppäimuna mikrokuitua.

Toinen vaippa, violetti, on sovellukseni Vaippailmiö-kirjan kaavoista. Ihoa vasten käytin edullisesti löytämääni Hemtexin fleecevilttiä, jossa on moniväristä siksak-kuviota. Samalla kuosilla olen tekemässä isompaakin projektia, joten en muistanut kuvata vaippaa sisältä. Tämä vaippa oli todella onnistunut! Pöllötkin onnistuivat ainakin käytettävyyden osalta, ulkonäöstä ei tosin voi paljon hyvää sanoa. Kuvassa kaikki kauheus ei näy, mutta langat törsöttävät ja ompeleet mutkittelevat... Feilasin kankaiden leikkuunkin, minkä vuoksi tarralliset siivekkeet on jatkettu pienillä paloilla. Lisäsäätötarra on aika koominen, sillä vaipan jalantiet ovat isot, eikä vaippaa voisi käyttää niin pienellä, kuin mitä tarrat mahdollistaisivat. Tarrat muuten käänsin poikittain, koska ne eivät mahtuneetkaan pystyyn ja olisivat alkaneet hangata lapsen mahaa ja reisiä. Vaakasuuntaisina niitä voikin säätää vapaammin korkeuden suhteen. Sisuksena tässä vaipassa on polyestermokkaa.

Taisin tehdä muuten kestoilevan vanhemman klassiset vauvavuonna, eli haaveilla kestovaippojen ammatiksi muuttamisesta. Vaippamerkkiä en ole vielä perustanut, mutta vaipat ovat muulla tavalla päässeet mukaan työhöni yrittäjänä. Tästä tulen kertomaan blogin puolella lisää ensi kuun puolella. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.