2/22/2015

Minä en ole minimalisti


Lapsen syntymän jälkeen tämän kämpän tavaramäärä tuntui räjähtäneen käsiin ja siihen saattaa liittyä pieni hurahtaminen lastenvaatteisiin. Niitä vaan saa niin halvalla läheiseltä kirppikseltä, että joka viikko mukaan tarttuu body tai housut. Olen ostanut vaatteita ennakoivasti, eli nyt meillä on varastossa vähän kaikkea jopa kokoon 104 cm asti. Hamstraamisen takia meillä alkaa loppua säilytystila kesken ja tavarakaaokseen kyllästyneenä olen liittynyt Facebookissa erääseen omaisuuden minimalisoinnin haasteeseen, jossa kuukausittain käydään aina tietyn aihealueen tavarat läpi. Se onkin tuottanut tulosta ja kotona ollessa olen ehtinyt perkaamaan omaisuutta muutenkin. Olen laittanut paikallisille Facebook-kirppiksille tavaraa ilmaiseksi sen verran jakoon, että siitä on muodostumassa ilmiö. Voisinkin vitsillä luoda kirppiksille kansion "Saran PMS-raivosiivous, hae pois ennen kuin lentää roskiin", koska tavaroille kirjoittamani ilmoitukset ovat aina luokkaa "hae pois heti, tässä ei ole mitään vikaa, mulla vaan meni hermot".

Kaikista vaikeinta on ollut käydä läpi käsityötarvikkeita, lankoja ja kankaita. Pistin niitä eteenpäin noin Ikean kassillisen, mutta silti keskeneräisiä töitä ja yksinäisiä lankakeriä tuntui pyörivän siellä täällä. Tällä viikolla siihen hajosi pää ja marssimme Ikeaan, josta ostettiin Kallax-hylly ja siihen sopivia koreja, joihin olen piilottanut lankojen lisäksi keskeneräiset työt ja käsityötarvikkeita sekä viinipullotelineet, joissa voi pitää lankavyyhtejä, muistikirjoja, sukkapuikkorasiaa ja muuta pientä sälää. Makuuhuone muuttui kertaheitolla siistimmäksi ja sisustukseltaan yhtenäisemmäksi, kun samalla pistin talosta pihalle suuren ja vauvalle vaarallisen peilin sekä tiellä pyörineen kapean hyllyn. Ennen lankoja täynnä ollut sängyn alunenkin on siistimpi ja helpompi imuroida, kun langat siirtyivät hyllyyn ja sängynaluslaatikot saatiin vauvanvaatteille ja harvemmin tarvittavalle tavaralle. Kuvia entisestä makuuhuoneen järjestyksestä löytyy täältä.


Makuuhuone ja keittiö ovat siistissä kunnossa, mutta olohuoneessa riittäisi perattavaa. Lelujen määrä on jatkuvassa kasvussa, koska Sulo on tällä hetkellä molempien vanhempiensa suvun pienin lapsi ja meidän vanhempien kaveritkin tykkäävät lahjoa häntä. Ennen vauvanleluja säilytettiin kuvassa taustalla näkyvässä peltiämpärissä, mutta kun Sulo oppi kaatamaan sen, virkkasin ämpärin ohelle Novitan Tuubista suuren korin, johon mahtuisi vaikka lapsikin piiloon.

Miten teillä muilla on ratkaistu lelujen säilytys pienessä asunnossa ja varsinkin olohuoneessa? Löytyisikö jotain hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.