2/12/2015

Tuunatut flanelletit


Ennen kuin kukaan innostuu onnittelemaan: ei, en ole uudelleen raskaana, vaikka tuunaankin vastasyntyneen vaippoja.

Sain viime vuoden lopulla huonon päähänpiston ja hamstrasin Facebookin kestovaippakirppiksiltä vastasyntyneelle tarkoitettuja ImseVimsen flanellivaippoja, koska niitä pyöri myynnissä söpösti tuunattuina. Että oli sitten pakko munkin saada sellaisia, vaikka seuraavaa vaipatettavaa ei vielä ole tiedossa. Sormet ja varpaat ristiin, että nämä söpöydet selviävät varastoinnista, eivätkä niiden kuminauhat kuole, kuten niille saattaa kuukausien ja vuosien saatossa käydä.


Ensimmäisen erän vaipat päällystin vanhoilla käsipyyhkeillä ja raidallisella kierrätyskeskuksesta löytyneellä collegella. Flanelleteissa ei ole minkäälaista kiinnityssysteemiä, ellei niiden päälle tulevaa kuorta lasketa, joten niitä on vaikea sellaisenaan käyttää villahousujen kanssa. Tuunatut vaipat taas saa kiinni näpsyksi kutsuttavalla T-kirjaimen muotoisella nipsuttimella. Päällystämällä vaippoihin saa myös lisää imua, mutta olen saumuroinut vaippoihin lisäimujakin, joista osan aion ommella vaippojen takaosaan kiinteäksi läpäksi, mikä helpottaa vaippojen kasaamista pyykin jälkeen.

Samalla tuli surautettua pari lisäimua nykyisiin vaippoihin. Olin saanut vaippoja ostellessani kaupan päälle kutistuneita ja vänkyröitä tiimaimuja, jotka eivät sopineet käyttöön sellaisenaan. Leikkelin imut auki ajatuksenani tehdä niistä lisää kiinteää imua flanelletteihin, mutta jokaisesta imusta paljastuikin pari kerrosta oikein siistiä hamppucollegea ja pari kerrosta kutistunutta, mutta siistiä bambua. Hamppukerrokset olivat kestäneet käytössä paremmin, joten niistä syntyi joustamattoman puuvillakankaan kanssa herkullisen värisiä lisäimuja.

2 kommenttia:

  1. Tuli tässä mieleen kun näin instagramissa sun kestositeitä et ootko harkinnut kuukuppia? :) Itse tykkään kovasti kun ei vie tilaa tai vaadi pyykkäämistä ja käyttömukavuuskin on 5/5!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon miettinyt joo, mutta ennen lapsen syntymää en halunnut sitä hankkia, koska synnytyksen jälkeen olisi pitänyt vaihtaa isompaan kokoon ja nyt imettäessä saan toistaiseksi nauttia menkattomasta elämästä. :D Tein siteitä lähinnä kokeilumielessä ja tutuille, koska en vielä yhtään tiedä milloin itsellä on niille tarvetta.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.