3/21/2015

Tekstiilejä penkomassa

Kierrätyskeskuksessa oli Espoon Nihtisillan myymälässä tänään ja eilen tekstiilipenkojaiset, eli kierrätyskeskus tyhjensi koko tekstiilivarastonsa naurettavin hinnoin. Jätesäkillinen maksoi kaksi euroa ja kauppakassillinen euron. Hyökkäsin penkojaisiin perjantaina niiden alkaessa heti aamusta, mutta jouduin perääntymään tyhjin käsin, kun väkeä vaan marssi sisään ja meno alkoi mennä villiksi. Moni muukin paikalta poistunut valitteli kankaiden puuttumista laareista. Tekstiilipenkojaiset olisivatkin voineet olla nimeltään vaatepenkojaiset.

Lauantaina tuurini oli jo parempi, mutta en siltikään saanut kasaan kuin kauppakassillisen materiaalia. Kankaita ei yksinkertaisesti ollut. Ainoat kankaanpalat olivat pöytäliinoja ja lakanoita, mutta niitäkin onnistuin löytämään pari söpöä. Muuten lapoin kassiin mielenkiintoisista kankaista valmistettuja vaatteita ajatuksenani tuunata niistä jotain kesäistä itselleni ja Sulolle.


Vaikka molempina päivinä penkojaiset olivatkin pettymys, niin myymälän puoli oli taas jotain aivan uskomatonta. Sieltä ne aidot tekstiilipenkojaiset löytyivätkin! Hinnat olivat tietty kovempia, mutta mieluummin maksan kovempaa hintaa ja plaraan valikoimaa täydessä rauhassa, kuin taistelen väentungoksessa ja maksan mustelmista euron tai kaksi. Tekstiilien lisäksi nappasin mukaan kaksi nokkamukia yhteensä eurolla. Toinen oli Tupperwarea!


Keräsin myymälässä ostoskärryyn sisustustekstiilejä ja kangaspaloja. Osa kankaista oli myynnissä valmiiksi pusseihin paketoituina. Valitsin yhden pusseista siinä olevan kauniin pinkin retrokankaan takia, mutta pussissapa olikin hienompi aarre, kuin osasin kuvitellakaan. Marimekon Puu kuutamossa -verho oli taiteltu pussiin niin siististi, että vain sen yksiväriset päädyt näkyivät. Kuvittelin ostaneeni sinistä ja vihreää lakanakangasta, mutta yllätyin iloisesti, kun huomasin, mitä kankaan hulpioissa luki. Verho on aivan täydellinen meidän keittiöömme. Hintakaan ei päätä huimaa, koska kangaspussilla, josta tämä ihanuus löytyi, oli hintaa hurjat kaksi ja puoli euroa. Huh huh!

1 kommentti:

  1. huhhuh mikä löytö! Juuri tästä syystä kirpparit ja kierrätyskeskukset vaan on parhaita!

    VastaaPoista