3/01/2015

Minityyli pihistellen

Koot 80-86. Löytöjä Nellasta&Nutusta, FB-kirppiksiltä, Toisesta kierroksesta ja kauppojen aleista

Olen heikkona lastenvaatteisiin - retroihin, uusretroihin, reippaisiin väreihin, eläinprintteihin, velouriin ja joustofroteeseen. Merkeistä silmääni miellyttävät erityisesti me&i, Polarn O. Pyret, Littlephant, Marimekko, Moonkids, Tutta ja Småfolk. Näitä kaikkia löytyy Sulon vaatekaapista ja kaikki vaatteet ovat liki uudenveroisia tai ainakin erittäin hyväkuntoisia, mutta en ole silti maksanut itseäni kipeäksi. Siksi aionkin kertoa omat vinkkini muutamista hyvistä kirppiksistä ja Facebook-ryhmistä, joista olen tehnyt löytöni.

Aloitin vaatteiden etsimisen raskausaikana ja etsin kerralla aina seuraavan vuoden vaatteita (kokoviidakossa neuvolan kasvukäyrät antavat kivasti vinkkiä seuraavan kauden koosta). Lapsi kasvaa niin nopeasti, ettei vaatteita tarvitse hillota kovin kauaa kaapeissa ennen kuin ne ehtivät käyttöön. Sitä paitsi muutama liian iso vaate ei ole haitaksi, jos kaikki käytössä olevat vaatteet sattuvatkin olemaan pyykissä. Monesti käytetyt vaatteet ovat ehtineet kutistua edellisessä kodissaan, joten ne saa käyttöön kokomerkintää pienemmälläkin lapsella. Meillä on tällä hetkellä käytössä vaatteita 70 cm kokoon 86 cm mallista riippuen, vaikka Sulon pituus kuukausi sitten oli 73 cm ja poika on malliltaan pitkä ja hoikka. Meillä tietty kestovaipat vaikuttavat käytettävien vaatteiden kokoon, koska bodyssa pitää olla tarpeeksi pituutta ja housuissa leveyttä ja korkeutta, että ne sopivat isomman vaipan päälle. Ei siis kannata tuijottaa liikaa kokolappua, vaan verrata kirppislöytöjä käytössä oleviin vaatteisiin.

Facebook-kirppikset:

Tuttakirppis - Tutan ihania uusretroja kohtuulliseen hintaan. Tee ostoilmoitus etsimästäsi kuosista tai vaatteesta, niin saat etsimäsi parempaan hintaan.
Lindex-kirppis! - Vain Lindexiä etsivälle, löytöjä hyvään hintaan. Teemapäivinä ryhmässä on myös muita merkkejä myynnissä.
Sydänpyllyt - Ruotsalaisen me&i-merkin vaatteita aikuisille ja lapsille.
Äitiyspakkauskirppis - Vanhojen äitiyspakkausten ihanuuksia käytettynä ja täysin uutena parilla eurolla posteineen! Täältä löydät halvimman talvihaalarin asusteineen alle yksivuotiaalle.
Lasten kirppis H&M, Lindex, KappAhl (koottain)
Lindex, H&M, KappAhl, Seppälä -kirppari (lapset)
Kestovaipat ja kantovälineet kiertoon - Nimensä mukaisesti kesto- ja kantovälinekirppis. Kauppa käy hyvin ja siinä sivussa voi jutella ekoilusta, kestoilusta ja kantamisesta.

Kannattaa tutustua myös oman asuinalueen ostetaan/myydään/annetaan, roskalava- ja lastentarvikekirppiksiin. Näiltä voi tehdä todellisia löytöjä! Lastentarvikekirppiksiltä saat esimerkiksi edullisimmat haalarit tekemällä seinälle ostoilmoituksen, jossa pyydät myyjiltä tarjousta kuvien ja hintojen kanssa. Tavaran noutamalla välttyy postituksilta ja tavaran kunnonkin saa tarkistaa ennen ostoa. Suosittelen!

Pääkaupunkiseudun livekirppikset:

Nella&Nuttu - Lastentarvike ja -vaatekirppis Espoossa Kuitinmäessä, lähellä kauppakeskus Isoa Omenaa. Hyvät bussiyhteydet Kampista. Tämä kirppis kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja käynkin siellä todella usein. En edes halua tietää miten paljon olen viime kuukaudenkin aikana sieltä ostellut vaatteita! Vaatteiden hintataso on kaikkea edullisesta (lähes käyttämätön kesätakki Sulolle eurolla!) hintavaan, esimerkiksi Popin vaatteiden hinta kohoaa helposti käytettynäkin kymppiin, mutta tämä on ihan myyjäkohtaista. Esimerkiksi viimeksi ostin Popin paidan 2,5 eurolla ja me&i:n haalarit vitosella. Kirppiksellä liikkuvat niin merkki- kuin ketjuvaatteetkin, äitiyspakkauksen vaatteita saa hyvin edullisesti. Myynnissä on myös paljon kestovaippoja, kenkiä, leluja ja äitiysvaatteita. Kurkkaa mennessäsi ja tullessasi hissien vieressä oleva kärry, josta saa ottaa tavaraa ilmaiseksi. Olen löytänyt sieltä mm. kantoliinan, kolmet täydellisesti istuvat imetysliivit, äitiysfarkkuja ja kestovaippojen imuja. Mikä aarreaitta!

Nella&Nuttu, nämä yhteensä alle kympillä

Nella&Nuttu, yhteensä 23 euroa

Nella&Nuttu

Ipanainen - Hakaniemessä Helsingissä sijaitseva pieni, mutta tunnelmallinen kirppis. Hyvä palvelu! Ipanainen on yhdistelmä lastentarvikekirppistä ja -myymälää. Ipanaisesta löytyy sohvia hengailuun ja imetykseen, leikkipaikka sekä vessa vaipanvaihtopisteineen. Kirppispuolella vaatteiden pläräämistä helpottaa, että kaikki vaatteet on laitettu myyjästä riippumatta samaan rekkiin esille koottain. Erillisiltä rekeiltä ja hyllyiltä löytyvät ulkovaatteet, kengät, lelut, kestovaipat, kantovälineet ja muut lastentarvikkeet. Vaatteissa on vain ehjiä ja tahrattomia ja vaatteiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Rekillä näkyy paljon värikkäitä, siistejä ja muotonsa pitäneitä vaatteita. Merkkejä löytyy laidasta laitaan, eikä hinta nouse merkkivaatteillakaan pilviin. Olen tehnyt Ipanaisesta aivan uskomattomia parin euron löytöjä, kuten jonkun itse ompelemia ihania uniikkeja housuja ja paitoja.

Moonkidsin housuja Ipanaisesta ja Nellasta&Nutusta alle vitosella per pari

Toinen kierros - Tapiolassa Espoossa sijaitseva itsepalvelukirppis ei ole erikoistunut lastenvaatteisiin, mutta olen säännöllisesti tehnyt siellä hyviä löytöjä. Monesti ostan ison läjän ihanuuksia samasta pöydästä. Kirppikseltä löytyy usein myös kestovaippoja.

Kierrätyskeskus - Vaihtelevasti kestovaippoja, retroleluja ja lastenvaatteita. En ole tehnyt kierrätyskeskuksista juurikaan lastenvaatelöytöjä, mutta käyttämättömiä kestovaippoja olen ostanut naurettavan pieneen hintaan!

 Lelut Kierrätyskeskuksesta Suomenojalta ja vaatteet ja kestovaipan imu Nellasta&Nutusta. Buuklubbenin paita maksoi 50 senttiä!

Muut vinkit

KappAhl-klubista saa parikin kertaa kuussa tekstareita, joilla saa 20-30% alennuksia normaalihintaisista tuotteista sekä alennusmyyntien aikaan 50% alennuksia alehinnoista.

Prismojen ja Citymarketien alennusrekit ovat tutustumisen arvoisia varsinkin, jos pitää Tutan vaatteista. Tällä hetkellä ainakin Prismoissa on näkynyt vielä viime kesän vaatteita. Tulee muuten shortsit ja kesähatut halvaksi!

Mini-Sulo Legginsit ja body muistaakseni Nella&Nuttu, kantoliina Olarin kirppikseltä

 Legginsit Nella&Nuttu, body KappAhl

 Pyykkishowta on kivempi pyörittää, kun vaatteet ovat herkullisen värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.